Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonToshiba CEVO er teknologisk sværvægter - FlatpanelsDK

Toshiba CEVO er teknologisk sværvægter

13 Sep 2010 | Rasmus Larsen |

Toshiba løftede noget af skøret for et såkaldt CEVO TV på IFA 2010 i Berlin. CEVO er et videreudvikling af det Cell TV, som vi tidligere har omtalt og står for Cell Evoluton. Toshiba CEVO er designet af Jacob Jensen Design og har ét mål: at levere fantastisk billedkvalitet med den mest avancerede teknologi på markedet.

FlatpanelsDK følger i disse dage (1-10. september) verdens største forbrugerelektronikmesse IFA 2010 direkte fra Berlin. Læs om alle nylanceringerne og trends fra IFA 2010 på forsiden eller på vores IFA 2010 Tema side. Tilmeld dig også vores Nyhedsbrev eller RSS feeds.

Toshiba CEVO TV

Toshiba vil for alvor ind på fladskærms-markedet og det skal ske med blandt andet de to nye WL768 og VL748 modeller, men også den kommende CEVO, der skal lanceres i 2011. Modellen er kun planlagt i 55 tommer og skal hedde 55ZL1.

Toshiba CEVO
Toshiba CEVO

CEVO TV er en forkortelse af Cell Evolution TV, der skal give associationer til Cell-processorer, som kendes fra blandt andet PlayStaton 3. Toshiba har basalt set taget disse meget kraftige processorer og indbygget dem i CEVO, for at give ekstremt mange kræfter til billedbehandlingen. Billedet skal leveres af et LCD-panel med et LED backlight, hvor dioderne er placeret bag skærmen. Det giver mulighed for local dimming, hvor lyset kan styres i 512 zoner, og derved kan sikre meget dyb gengivelse af sort. Toshiba har desuden indbygget 400 Hz, samt en række multimedia-tjenester såsom internet, optagelse, DLNA osv.

Toshiba CEVO
Toshiba CEVO

Designet af Jacob Jensen Design

På IFA præsenterede Toshiba WL768 og VL748-modellerne, der er designet af danske Jacob Jensen design. Toshiba CEVO TV er også baseret på den danske designfilosofi, når den lander i 2011.

Toshiba CEVO
Toshiba CEVO

Det betyder rene, minimalistiske linjer med sans for detaljer. Materialet er holdt i glas og metal, og bagsiden af Tv’et har stik, der peger nedad eller til siden.

Toshiba CEVO
Toshiba CEVO

Tv’et er ikke lige så tyndt som de tyndeste i dag pga. LED baggrundsbelysningen, som er placeret bag selve billedpanelet, men Jacob Jensen Design har alligevel formået at skabe et slankt og elegant Tv.

Skal også være bedst på 3D

Toshiba vil også sørge for, at CEVO TV bliver bedst på 3D, og derfor er der dedikeret en hel Cell processor til kun at håndtere 3D-billedet.

Toshiba CEVO
Toshiba CEVO

Denne Cell-processor vil også tage sig af 2D-til-3D-konverteringen som ifølge dem der har set det på CEVO TV’et, har stort potentiale. Endeligt har Toshiba integreret et system til LED-baggrundsbelysningen, som sikrer, at der kommer ekstra lys ud af skærmen for at kompensere for 3D-brillernes lysreduktion.

På markedet i 2011

Toshiba CEVO skal først lanceres på markedet i 2011. Prisen skal ligge i lejet omkring 5000 Euro for 55” modellen 55ZL1, siger Toshiba.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |

'Dybet', 'Aliens', 'Titanic' og 'Livsfarlig løgn' endelig klar i 4K i Danmark

26 Mar 2024 |