Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple iTV: Apples nye internet-streaming boks? - FlatpanelsDK

Apple iTV: Apples nye internet-streaming boks?

12 Aug 2010 | Rasmus Larsen |

Der har på det seneste været en del rygter omkring en kommende Apple Tv-boks, som skal bringe internet-streaming og Apps ind i stuen. Denne boks er angiveligt tættere på lancering og ifølge kilder skal den hedde iTV. Apple iTV får også en maksimal opløsning på 720p. Prisen? 99 US dollars ifølge kilder.

Læs mere om Apple iTV her.

Apple iTV – til fladskærmen

Med fare for at FlatpanelsDK skal blive rygtesmed for Apple, kan vi ikke lade vær med at mene, at både Googles og Apples indtog ind i fladskærms-branchen er uhyre interessant. Fladskærms-producenternes nuværende internet-løsninger er mildt sagt ikke overbevisende og hvis nogen kan ændre radikalt på en lidt for ukreativ branche, så er det i den grad Google og Apple.

Der har været spekuleret i, at Apple vil 1) lancere en ny separat boks, som kan tilsluttes fladskærmen 2) at Apple vil lancere en fladskærm 3) at Apple vil lancere en løsning til indbygning i fladskærme. Den første konstellation synes at være den korrekte. Det berettes hvert fald, at Apple er tættere på lanceringen af af en såkaldt iTV boks.

Apple iTV – fabrikeret billede, kilde: Engadget.com
Apple iTV – fabrikeret billede, kilde: Engadget.com


Apple iTV er angiveligt en lille beskeden boks, som tilsluttes fladskærmen. Herfra kan den afspille forskelligt videoindhold, men den revolutionerende del bliver hvordan Apple vil bringe video fra internettet ind på fladskærmen via internet-streaming.

Apple iTV skal baseres på iOS, som også kendes fra iPhone, iPod og iPad. Det vil betyde, at den kan genbruge nogle af de samme Apps, som f.eks. video-streaming Apps, spil og andet, samtidig med, at der kan udvikles deciderede iTV Apps. iTV skal også snakke sammen med iTunes og på den måde kunne afspille video, musik og billeder fra iTunes. Samtidig tales der om, at iTunes får en ny streaming service, som iTV skal gøre brug af.

Apple iTV skal ifølge kilder hos Engadget maksimalt kunne overføre 720p, hvilket synes som en sjov disposition i forhold til 1080p standarden, men det kan sagtens være en fin løsning i praksis, da det i sidste ende afhænger mere af båndbredden end opløsningen, når der leveres video over internettet.
Apple iTV vil også være baseret på samme hardware, som iPhone 4 og det betyder en A4 processor og 16GB flash hukommelse.

iTV skal præsenteres til efteråret

Apple iTV navnet er faktisk et levn fra tiden før den nuværende Apple TV blev præsenteret. iTV skiftede dengang navn til Apple TV kort før lanceringen, men det lader til, at Apple denne gang holder fast i deres i-produktnavn. Navnet kan dog komme uheldigt ud i forhold til Englands andenstørste TV-station, som netop hedder ITV.

Ifølge de samme kilder skal Apple iTV præsenteres til efteråret 2010. Og det bedste ved det hele er, at iTV angiveligt får den beskedne pris af 99 US dollars, når den lander. Vi ved mere senere, og skal naturligvis holde jer opdateret.

Kilde: Engadget.com

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |

'Dune 2' kan nu købes og lejes i 4K Dolby Vision & Atmos – se priser

16 Apr 2024 |

Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

16 Apr 2024 |