Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSED-TV er officielt død - FlatpanelsDK

SED-TV er officielt død

25 May 2010 | Rasmus Larsen |

For nogle år tilbage blev SED - sammen med OLED - udnævnt til den helt store konkurrent til LCD og plasma-teknologierne. En række komplikationer forsinkede dog SED og nu har Canon officielt meldt ud, at SED er droppet.

SED teknologien er død

Der blev talt meget om SED (surface cunduction electron emitter display) for nogle år tilbage, som en ny billedteknologi der ville tage markedet med storm.

Canon SED
SED-TV prototype


Det var i sin tid Toshiba og Canon der havde store planer med at lancere SED-TV, men en retsag omkring patentstridigheder betød, at Toshiba måtte trække sig fra samarbejdet. Canon kæmpede videre, men i dag har Canon officielt meldt ud, at de har droppet planerne om at føre SED-TV til markedet.

Canon vandt ellers i 2008 retsagen og tog herefter SED-TV planerne op igen.

Ifølge Canon er beslutningen truffet på baggrund af, at omkostningerne for SED-TV ikke kan bringes langt nok ned, og at SED er blevet forsinket for meget. Med SED lovede Canon ellers bedre billedegenskaber end både LCD og plasma, men i mellemtiden er der naturligvis også sket forbedringer på de to nuværende teknologier.

Der er mulighed for at SED sælges fra til en ny spiller, men det synes meget usandsynligt. Der forskes stadig i FED teknologien, som er en pendant til SED. Det er Sony der taler for FED. Den seneste udmelding omkring FED teknologien skete i midten af 2008, og det synes efterhånden også meget usandsynligt at FED finder vej til markedet.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |