Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung udvikler Super OLED - og iPhone 4G rygter - FlatpanelsDK

Samsung udvikler Super OLED - og iPhone 4G rygter

11 Mar 2010 | Rasmus Larsen |

Apple har netop præsenteret deres nye iPad, der skal revolutionere markedet for elektroniske aviser, bøger og samtidig revolutionere hvordan vi interagerer med vores skærme vha. berøringsfølsom teknologi. Apple iPad har også en berøringsfølsom IPS (LCD variant) skærm med LED backlight.

Apple iPad med IPS skærm
Apple iPad har IPS skærm

Opdatering: Se også denne video af iPad:

Apple iPad

Der har været talt om Apples kommende iPad i utroligt lang tid, men i dag har Apple officielt præsenteres deres nye berøringsfølsomme iPad. Produktet kommer med en 9,7” LCD skærm af IPS varianten med LED backlight. IPS paneltypen betragtes generelt som en af de bedste indenfor LCD, da den har meget brede betragtningsvinkler, flotte farver, men dog kun middel gengivelsen af sort. Vi havde håbet på en OLED skærm i iPad, som der tidligere har været rygter fremme omkring.

Apple iPad med IPS skærm
Apple iPad har IPS skærm

Hovedbilledet på skærmen kan ændres efter behag som på iPhone, og tilpasses individuelle behov og præferencer. iPad er også ultratynd på blot 1,27 cm, vejer 0,7 kilogram, så den er mobil og til at have med rundt. Den bliver drevet af en 1 Ghz processor, kommer med 16, 32 eller 64GB og bluetooth 2.1. Steve Jobs nævner desuden, at batteri-tiden er på 10 timer i brug - sænket pga. LED backlight - og over en måned i stand-by.i Pad har også indbygget Wi-Fi (n standard) og 3G (i 3G udgaven). Produktet får desuden en ny version af Apples iPhoneOS, der er videreudviklet til også at understøtte de mange nye funktioner - og ikke mindst de samme Apps. i

Apple iPad
Apple iPad

Apple iPad giver nu for første gang helt nye muligheder for bærbare skærme, der er interaktive. iPad kan også tilsluttes en projektor eller en ekstern skærm. Apple iPad kan også tilsluttes en ekstern dock med keyboard.

Apple iPad kan tilsluttes dock med keyboard
Apple iPad kan tilsluttes dock med keyboard

Revolutionere berøringsfølsom IPS skærm

Apple har tidligere revolutioneret markedet for berøringsfølsomme skærme med deres iPhone, og senest har Multitouch-teknologien også fundet vej ind i PC markedet.

Apple iPad med IPS skærm
Apple iPad med Multitouch IPS skærm

Man forventer, at der kommer en lang række nye berøringsfølsomme skærme på markedet, og Dell er allerede på banen med deres 22” SX2210T, samtidig med, at det rygtes, at Apple også er på vej med en 22” iMac.

Apple iPad med touch-teknologi
Apple iPad med Multitouch IPS skærm

Ud fra vores skærm-synspunkt er multi touch-teknologien en utrolig interessant udvikling, og samtidig et af de markeder, som forventes at opleve eksplosiv vækst indenfor de kommende år. Apple lover, at deres nye iPad vil revolutionere hvordan man interagerer med skærmen med multi-touch funktioner, hvor man kan brugere flere fingre af gangen.

Apple iPad med berøringsfølsom IPS skærm
Apple iPad med Multitouch IPS skærm

Apples iPhone er baseret på den såkaldte kapacitive berøringsteknologi, som betragtes som den bedste på markedet pt. og samme teknologi skal overføres til Apples iPad. Det giver brugeren mulighed for at zoome, navigere og scrolle vha. fingrene, samtidig med at der kan foretages mere avancerede kommandoer.

Noget mellem en telefon og bærbar
Noget mellem en telefon og en bærbar

Skærmen på Apple iPad bruges også som fuldt tastatur, da der ikke er integreret et tastatur på selve iPad enheden.

Pris på Apple iPad

Prisen varierer efter version af iPad. Modellene lander om cirka 60 dage, mens modellerne med 3G bliver tilgængelige om 90 dage. Se priserne nedenfor.

Apple iPad pris
Apple iPad pris

FlatpanelsDK glæder sig til at se nærmere på, hvad den berøringsfølsomme teknologi og IPS skærmen med LED backlight har at byde på. Læs mere om iPad hos Apple her

Apple ikke alene

Flere andre producenter er også på vej med Tablets, hvilket er et marked der er i stor vækst. Det forventes også, at dette bliver revolutionen for elektroniske aviser. Læs mere om Tablets fra andre producenter i denne artikel: CES 2010: e-Paper & OLED baner vejen for eReaders

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |