Philips 21:9 får hjælp af Ridley Scott & Youtube - FlatpanelsDK

Philips 21:9 får hjælp af Ridley Scott of YouTube
Philips 21:9 får hjælp af Ridley Scott & Youtube

22 Feb 2010 | Rasmus Larsen |

Philips indleder et kreativt samarbejde med produktionsselskabet Ridley Scott Associates (RSA), grundlagt af stjerneinstruktøren Sir Ridley Scott, der står bag filmsucceser som Alien (1979), Blade Runner (1982) og Gladiator (2000). Samtidig engagerer YouTube sig i Philips 21:9 projekt og introducerer de første youtube-klip i 21:9 format.

Parallel Lines projektet

Som opfølgning på den internationalt anmelderroste kortfilm ”Carousel” (som du kan se herunder), der blev udviklet til lanceringen af Philips Cinema 21:9, indgår Philips nu i et nyt innovativt filmprojekt kaldet “Parallel Lines”. Projektets formål er at vise Philips’ høje ambitioner, når det gælder filmoplevelser i hjemmet.

Philips præsenterer alle deres 2010 produkter d. 24-25. februar i Barcelona. FlatpanelsDK er naturligvis på pletten, så tjek ind igen i næste uge for mere information om de nye Philips produkter. Der kommer også en artikel op senere, hvor du kan stille spørgsmål til Philips.


Projektet tog fart, da Philips udfordrede RSA’s instruktører til at skabe innovative kortfilm i valgfrie genrer, men med fælles tema, for at demonstrere de filmoplevelser, Philips tv kan byde på. Oplægget resulterede i flere end 45 forslag, hvoraf fem blev udvalgt til produktion. Filmene byder på genrer som drama, action, animation, science fiction og thriller. De udvalgte filminstruktører er Greg Fay, Johnny Hardstaff, Carl Erik Rinsch, Jake Scott og Hi-Sim.

Philips og RIdley Scott
En robotlignende mandlig tjener flygter fra politiet i den futuristiske action thriller, The Gift, en af Parallel Lines kortfilmene, som præsenteres af Philips Cinema.


- ”Mit produktionsfirma modtager hundredvis af ideer hver dag, men det her var unikt. Ideen vakte stor entusiasme blandt RSA’s instruktører rundt omkring i verden”, siger Sir Ridley Scott om projektet ”Parallel Lines”.

Philips Cinema 21:9
Philips Cinema 21:9


De fem film har premiere online på www.philips.com/cinema den 8. april 2010. Filmene bliver vist med Philips ”Ambiplayer” – en online medieafspiller, der genskaber effekten af Philips’ unikke Ambilight-teknologi og med samme billede og lydkvalitet som Philips tv-apparater.
Philips ”Ambiplayer” vises kun på www.philips.com/cinema og vil være interaktiv med egenskaber, der giver seerne mulighed for at tage del i filmoplevelsen.

- ”Hos Philips tror vi på styrken i den personlige oplevelse, så vi ville skabe en serie spektakulære film i forskellige genrer, som kunne give interesserede mulighed for selv at opleve den biograffornemmelse, man kan få hjemme med et Philips tv. Det har været fantastisk at arbejde med RSA’s talentfulde instruktører og vi er meget spændte på, hvordan publikum tager imod filmene,” siger Gary Raucher, Vice President og ansvarlig for integreret kommunikation hos Philips.

Philips og RIdley Scott
Jun møder dragen i det animerede eventyr, Jun & the Hidden Skies, en af Parallel Lines kortfilmene, som præsenteres af Philips Cinema.


Allerede nu kan filmentusiaster blive ”fan” på Facebooksiden www.facebook.com/philipscinema og på denne måde få chancen for at deltage i en eksklusiv online forpremiere dagen før filmenes officielle premiere.

Som fan er man også blandt de første til at modtage nyheder om filmene og kan nyde godt af eksklusivt indhold som fx interviews med instruktørerne, stillbilleder og klip fra arbejdet med filmene. Allerede nu blogger en af instruktørerne, Jake Scott, på Facebooksiden direkte fra Sundance Film Festival og Berlin Film Festival.

Forbrugerne vil også kunne se traileren for ”Parallel Lines” allerede den 26. februar.

Philips Cinema 21:9
Philips Cinema 21:9


Det er tredje år, at Philips støtter nyskabende filmprojekter. I 2009 blev den fængslende og teknisk brillante kortfilm, Carousel, instrueret af svenske Adam Berg, belønnet med en Grand Prix ved Cannes Lions 2009 filmfestivalen. Med premieren på de fem nye film i april ønsker Philips at flytte grænserne for biografoplevelser i hjemmet.

YouTube i 21:9 format

For at fejre premieren den 8. april vil YouTube for første gang anvende en medieafspiller i widescreen med biografformatet 21:9 og vise scener fra ”Parallel Lines”.

Herfra vil der blive adgang til en særlig Philips Cinema YouTube kanal, hvor filmene kan ses på Philips’ unikke Ambiplayer. Det bliver første gang, at 21:9 biografformatet anvendes på YouTube.

Philips og RIdley Scott
En efterforsker identificerer den mistænkte i noir/sci-fi thrilleren, Darkroom, en af Parallel Lines kortfilmene, som præsenteres af Philips Cinema.


Se også: www.cinema.philips.com/

- Philips pressemeddelelse, red

Philips præsenterer alle deres 2010 produkter d. 24-25. februar i Barcelona. FlatpanelsDK er naturligvis på pletten, så tjek ind igen i næste uge for mere information om de nye Philips produkter. Der kommer også en artikel op senere, hvor du kan stille spørgsmål til Philips.

Følg også debatten omkring de nye 2010 Philips Tv her.Del på:


Flere nyheder

Dolby Vision raised blacks

Dolby & LG lover at udbedre fejl i Dolby Vision som hæver sortniveauet

19 Jan 2018 | Rasmus Larsen |
Sony X800

Fysiske filmskiver i kraftig tilbagegang i 2017

19 Jan 2018 | Rasmus Larsen |
Hisense OLED 2018

Hisense, medstifter af QLED-alliancen, lancerer OLED-tv i 2018

18 Jan 2018 | Rasmus Larsen |
Panasonic TV

Hvad bliver det nye, store tech-hit i 2018? 4K-skærme

18 Jan 2018 | Rasmus Larsen |
The Dark Knight

Christopher Nolan Collection er landet på iTunes i 4K Dolby Vision

18 Jan 2018 | Rasmus Larsen |
Polk Command Bar

Polks 'Command Bar' er første soundbar med Amazon Alexa

18 Jan 2018 | Rasmus Larsen |
Panasonic 2018 OLED

Første indtryk af Panasonics 2018 OLED (FZ950 & FZ800)

17 Jan 2018 | Rasmus Larsen |
Sony TV

Næste generation Android TV-chip er 50% hurtigere, klarer 4 HDR-formater

17 Jan 2018 | Rasmus Larsen |