Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEr du klar til HDTV fra DR? - FlatpanelsDK

Er du klar til HDTV fra DR?

30 Oct 2009 | Rasmus Larsen |

Vores store HDTV tema ruller! Vi bringer nyheder, anmeldelser og artikler og kigger nærmere på mulighederne der findes for HDTV og digitalt Tv på det danske marked. Følg vores store HDTV og Digitalt Tv Tema her

DR er på vej med det næste store skridt indenfor Tv broadcasting. Det bliver deres satsning ud i den vidunderlige verden af HDTV med deres DR HD kanal, som starter d. 1. november. Men er du klar til at modtage HDTV og DR HD kanalen?

DR HD lanceres 1. november og er frit tilgængelig for alle brugere, som har betalt medielicens. På den måde kan du altså frit modtage en HDTV kanal med masser af medrivende indhold – og hvorfor skulle man så ikke gøre det?

DR HD
Sådan ser DR HDs nye HD logo ud


Sådan bliver du klar

For at modtage DRs nye HDTV kanal, DR HD, samt DRs nye børnekanal DR Ramasjang og DRs kultur og historiekanal DR K efter 1. november, skal du sikre dig følgende:

Du har en separat tunerboks eller har en digital tuner indbygget i hvert af de fladskærms-Tv som skal se de nye kanaler. Den digitale tuner skal understøtte mpeg4. Understøtter den blot mpeg2, kan du ikke modtage de nye kanaler.

Forbrydelsen
Forbrydelsen, DR


Der findes tre forskellige varianter af digitale tunere, som du bliver nødt til at forholde dig til alt efter hvordan du modtager dit Tv signal i dag. Læs videre.

Antenne

Modtager du i dag dit Tv signal over husantenne eller stueantenne, så skal du bruge en digital tuner af typen DVB-T. Denne kan enten være indbygget i Tv’et eller stå som en separat boks. Den skal som nævnt også understøtter mpeg4.

At modtage DR HD over antenne forudsætter ikke noget abonnement. Den er frit tilgængelig.

Parabol

Modtager du dit Tv signal over parabol/satellit, så har du allerede en digital modtager boks af varianten DVB-S fra f.eks. en udbyder som Canal Digital. Denne boks modtager formentlig allerede mpeg4 signaler, men har du haft boksen gennem en årrække, kan det være du skal rette henvendelse til din udbyder og få fat i en nyere boks.

Kabel-Tv

Modtager du dit Tv signal gennem kabel-tv (hybridnet) fra f.eks. YouSee eller Stofa skal du bruge en digital tuner af typen DVB-C enten som en separat boks eller som en indbygget DVB-C tuner i de fladskærme, hvor du vil se DR HD. Den separate boks vil typisk blive udbudt af udbyderen.

Herudover skal du bruge et programkort fra udbyderen.

Læs også mere om DR HD her: DRs kommende HD kanal sender VM 2010

Læs desuden meget mere om HDTV i vores store HDTV og Digitalt Tv Tema

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |