Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-mitsui.jpg"></div>Næste generation af OLED og LEDs - FlatpanelsDK Næste generation af OLED og LEDs">

Næste generation af OLED og LEDs

24 Apr 2006 | Rasmus Larsen |

På den netop afsluttede FDP Components & Materials messe i Tokyo, Japan, kunne Mitsui Chemicals fremvise flere spændende fremskridt i både LEDs (lysdioder) og OLED (organic light-emitting diode).

OLED forventes at blive en af fremtidens helt store panelteknologier. Som grundpille udnytter man lysdioder arrangeret på et organisk substrat, hvilket giver en række fordele over nutidens panelteknologier, som f.eks. plasma, LCD, og den kommende SED, eller FED, som den kaldes i mere generel forstand.
For OLED er et af de kritiske problemer dog stadig levetiden, specielt hvis man øger lysintensiteten.
Læs mere om OLED og andre fremtidige panelteknologier i vores fokusartikel her:
Fremtidens panelteknologier


Mitsui Chemicals påstod, på FPD messen, at de nu har forlænget levetiden på det røde OLED del til 160.000 timer. Mitsui angiver, at levetiden er målt ved en lysstyrke på 10.000 cd/m2, og påpeger, at det er betydeligt længere end Universal Display Corporations tidligere fremviste prototype der kunne holde 35.000 timer.

Man har også gjort fremskridt for den det blå OLED materiale, som indtil nu har været det mest problematiske at arbejde med indtil nu. Mitsui påstår, at man nu har kunnet øge lysstyrken på den blå OLED til hele 1.000 cd/m2, hvilket er et betydeligt fremskridt set i forhold til den typiske 300 cd/m2 blå OLED.
Mitsui angiver imidlertid ikke hvor lang levetiden er ved denne lysintensitet.

Mitsui sender vareprøver ud på OLED enhederne til flere store panelproducenter allerede i næste måned.

Foruden OLED, har Mitsui også gjort fremskridt i LED, som blandt andet kan bruges i fremtidens LCD paneler, som en alternativ lyskilde til de konventionelle fluorescerende lamper – også kendt som CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamp).


Mitsui har nemlig udviklet en speciel type hvid LED ved at kombinere en rød, grøn og blå LED. Mitsui hævder, at denne nye hvide LED kan hjælpe til at reproducere mere naturlige farver end de traditionelle hvide LEDs, som er produceret ved at tilføre et gult fluorescerende materiale til en blå LED, kan reproducere.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |