Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Samsung B850 - FlatpanelsDK

Test: Samsung B850

16 Jun 2009 | Rasmus Larsen |


Read this review in English on FlatpanelsHD here:
FlatpanelsHD - Samsung B850 review

Indledning


Samsung har lanceret et helt nyt high-end plasma-Tv, der skal gøre op med myterne om, at plasmateknologien ikke kan være tynd og energibesparende. Og selvom der fokuseres på disse mål, har man ifølge Samsung ikke tilsidesat fokus på billedkvalitet. Serien går populært under navnet B850 (B855) og betragtes som den nærmeste konkurrent til Panasonics V10 serie, som vi netop har anmeldt.

Vi kigger her på 50 tommer modellen kaldet PS50B855. B850 serien henvender sig generelt til brugere der ønsker en stor skærm. Den starter nemlig i 50” og går dernæst op i en gigantisk 58” version. Af features kan nævnes et ultratyndt design, Full HD plasmapanel, DLNA og 4 HDMI indgange.

Panelstørrelse:50" widescreen (plasma)
Opløsning:1920x1080
Responstid:-
Kontrastforhold:-
Lysstyrke:-
Farveunderstøttelse:16,7 millioner
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):178/178
Dotpitch:-
Panelnummer (Type):Plasma (Samsung)
Strømforbrug:240W (typisk)
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 75.2cm x 123.8cm x 3.0cm (uden fod)
Vægt26,1 kg
Indbyggede højttalere:
Inputformater: 480p/i, 576p/i, 720p, 1080i & 1080p (50, 60 & 24p)
1:1 pixelmapping:
Indgange
• VGA
• DVI (kan dog konverteres gennem HDMI)
• Audio (type) (Audio in/out)
• SCART (1 indgang)
• S-video
• Komposit
• Komponent
• HDMI (4 indgange)
• Andet
Udgange
• Audio (type) (1 udgang)
• SCART
• S/PDIF (optisk)
Tunere
• Analog
• DVB-T
• DVB-T (MPEG4)
• DVB-C
• DVB-C (MPEG4)
• DVB-S
• DVB-S (MPEG4)
• Andet
Garanti:
Pixelgaranti:
Diverse:Manual på dansk

Pris og forhandler:


De første indtryk

Samsung PS-50B850 er i min mening det flotteste Samsung Tv til dato. Selvom det er stort, virker Tv’et elegant med sit diskrete udtryk og skarpe linjer.

Samsung B850
Samsung B850


Tv’et er utrolig tyndt og selvom det ikke er helt lige så tyndt som Samsungs såkaldte LED-TV, så er det alligevel imponerende.

Samsung B850
Samsung B850


Foden er produceret i børstet aluminium og vejer godt. Det gør, at Tv’et står solidt. Foden giver desuden mulighed for at dreje Tv’et.

De fleste indgange tilsluttes på skærmens bagside og heldigvis har man fulgt de gode takter fra Samsung LED-TV, som vi tidligere har lavet en anmeldelse på, og vendt stikkene enten nedad eller ud mod siden. Det gør, at B850 kan hænges tæt op ad bagvæggen – smukt.

Samsung B850
Samsung B850


Der sidder også nogle input på skærmens side, der bruges til f.eks. et videokamera.

Forud for testen:


Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet


Fjernbetjeningen er forfærdelig grim i min mening og den er tilmed forvirrende. De mange farvekombinationer og forskellige størrelser af knapper gør den uoverskuelig, og selvom de mest anvendte knapper til kanalvalg og lydstyrkekontrol er placeret fint, sidder f.eks. ”source” / kildeinput knappen ret ulogisk.

Samsung B850


Til et Tv i denne prisklasse, burde Samsung oppe sig.

Skærmens menu tilbyder gode muligheder for indstilling. Der er blandt andet fire farveprofiler kaldet Dynamisk, Standard, Eco og Film. Herudover findes følgende indstillingsmuligheder: Cellelys, Kontrast, Lysstyrke, Skarphed, Farve, Tone (G/R), sort tone, dynamisk kontrast, gamma farverum, hudfarve, kantforbedring, xvYCC, farvetone, digital NR, HDMI sort niveau samt en omfattende 6-trins RGB (rød, grøn, blå) kontrol.

Samsung B850 er også spækket med yderligere funktionalitet under fællesbetegnelsen [email protected]. Jeg beskrev også dette system i forbindelse med min anmeldelse af Samsungs UE-40B7070 LED-TV, og kopierer derfor samme gennemgang ind, men udvider dog på DLNA funktionaliteten. [email protected] er en fællesbetegnelse for blandt andet Internetadgang, DLNA og content library.

Samsung B850


Internetdelen fungerer både med kabel og trådløst. Hvis man ønsker trådløst net, skal man benytte en USB dongle til trådløst netværk. Denne medfølger i kassen til PS-50B855 og så snart den tilsluttes, spørger Tv’et om man vil opsætte netværket. Det forløber helt automatisk – det kunne ikke være lettere.

Inde under internet-delen kan man benytte de såkaldte Yahoo Widgets. Det er små elementer, som f.eks vejret, aktiekurser mm., som kan indlæses.
Samsung har netop forstået det, som jeg klagede over i forbindelse med min anmeldelse af Panasonic V10. I stedet for at man ryger hen på en separat side, og generelt afskæres fra Tv delen som det sker på Pana V10, vises internet Widgets i bunden af skærmen, mens der stadig kan ses Tv eller spilles PS3. Her er der f.eks. adgang til vejret, nyheder, galleri mm.
Navigeringen i menuerne er dog ret sløv. Det er en skam, for grafisk er brugerfladen utrolig flot.

Samsung B850


Samsung B850 har også den såkaldte DLNA funktionalitet. Kort fortalt lader DLNA dig streame medieindhold fra f.eks. en PC et andet sted i hjemmet til Tv’et over det trådløse netværk. DLNA i B850 understøtter musik, billeder og video.

Videodelen i DLNA er også ganske god, men stadig ikke perfekt. Skærmen tog de fleste formater jeg smed efter den, men ikke alle. Det er dog interessant at se, at den kunne æde en MKV fil. Du kan se den fulde liste over understøttede formater her: Samsung DLNA formats

Samsung B850


Efter forespørgsler fra en del brugere, vil jeg også gerne supplere med et par ord om DLNA delen. DLNA på Samsung B850 er grafisk meget, meget mere lækker end på Pana V10. Grafikken er naturligvis i sig selv ikke interessant, hvis funktionaliteten ikke også er i orden. Funktionaliteten er imidlertid god og der er gode funktioner til at gengive film, musik og video.

Navigeringen foregår hurtigt. Desværre lader systemet mig ikke spole i f.eks. video. Musik afspilles dog uden problemer og der kan nemt skiftes i sangene eller sorteres efter forskellige kriterier, såsom kunstner, album, nyt indhold osv.

Videokvaliteten er god, men ikke helt så god som på PS3. Den er dog noget bedre end på Panasonics V10 serie.

Samsung B850


Endeligt findes der et content library, hvor Samsung har placeret både kreative og efterhånden velkendte elementer. Der er blandt andet et galleri med både kunst og naturbilleder. Når et diasshow startes, tilføjer skærmen selv afslappende baggrundsmusik.


Af mere kreative elementer, finder man opskrifter på mad og drinks, spil (f.eks. bowling) og træningsprogrammer. Selvom det ikke alt sammen er lige anvendeligt – bowling er f.eks. både kedeligt, hakkende og trægt at styre – så er der mange sjove elementer imellem, og der er endda mulighed for at downloade flere på nettet. Content library er dog lidt langsomt om man må væbne sig med tålmodighed pga. de relativt lange load tider.

Samsung B850


Sammenlignet med Sony AppliCast internetfeature, som jeg senest kiggede på i vores anmeldelse af W5500 og Panasonics VIERA CAST, så må man sige, at Samsung har lagt et helt andet arbejde i at gøre deres [email protected] tjeneste både anvendelig, sjov og omfattende.

Samsung B850 udsender desværre lidt støj fra bagsiden. Det kan bemærkes som en svag summen.

Effektforbrug


Det er meningen, at det vil være fast kutyme fremover at måle effektforbruget. Vi vil også snart lave en sammenlignings applet, hvor man kan holde skærme op mod hinanden. Det kræver dog endnu lidt flere målinger på forskellige skærm.

Målingerne på Samsung B850 ses herunder:

Out-of-Box (gns)Efter kalibrering (gns)
Standbyforbrug0,2 W0,2 W
Almindelig Tv brug (gns.)235,5 W211,9 W
HDTV visning (gns.)235,5 W211,9 W



Målingerne er foretaget på 50 tommer versionen af B580, PS50B855.

Bemærk, at skærmen benytter mindre strøm efter en kalibrering. Dette er et generelt træk for fladskærme, fordi der efter kalibrering typisk er skruet ned for wauw-effekten, blandt andet med en lavere lysstyrke som resultat.

Billedkvalitet


Jeg har taget en indledende måling af skærmens billedkvalitet på profilen kaldet ”Normal” herunder:

Samsung B850


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

    Samsung B850 er ikke så overbevisende på sin standardprofil, men det var heller ikke forventet. Samsungs standardindstillinger lægger op til, at man skal indstille en del på billedet for at nå den optimale billedkvalitet, og sådan har det været i mange generationer af Samsung Tv nu.

    Der er også tilføjet alt for meget kunstig skarphed på billedet. Det måles ikke i grafen ovenfor, men jeg vender lidt tilbage til dette senere i dette afsnit.

    Samsung B850


    Fra start af ser vi således afvigelser i farver, en farvetemperatur der er alt for høj og derfor giver et lidt for blåligt billede, samt en gamma der ikke er helt præcis.
    Vi sigter efter 2.2. Grafen herover foreslår, at gamma er på 1.9; dette er et gennemsnit. Gamma stiger fra cirka 1.8 til 2.15 fra de helt lyse gråtoner til de helt mørke. Man vil helst have et stabilt gamma på omkring 2.2 for at sikre, at der er korrekt lysbalance i billedet. Lysbalancen i billedet er nemlig vigtig mange af de andre egenskaber, såsom farvegengivelsen, shadow detail osv.
    Se og læs mere om hvad udtryk som farvetemperatur og gamma har af betydning for det praktiske billede i vores artikel her: Hvordan ser det forkerte billede ud?

    Jeg foretog nu en kalibrering af billedet for at se hvor man kan forbedre billedkvalitet og hvad skærmen reelt har potentiale til at opnå. Kalibreringen tager udgangspunkt i profilen kaldet film, som du kan se en måling på herunder:

    Samsung B850


    Efter kalibrering er Samsung B850 langt mere imponerende. Vi opnår faktisk farver der er en tand bedre end på Panasonics V10 model. Farvetemperaturen er en anelse for lav og den er målt lige over 6200 Kelvin. Det er dog ikke kritisk, men vi sigter ideelt set efter 6500 Kelvin.

    Grafen foreslår, at gamma er på omkring 2.3. Igen er der tale om et gennemsnit. Gamma løber fra omkring 2.2 op til 2.4. Den er ikke helt så præcis som på Panasonic V10, hvilket var noget vi roste den for på sin THX profil, men Samsung B850 klarer alligevel opgaven ganske hæderligt.

    Samsung B850


    Her er mine indstillinger efter kalibrering:



    Efter kalibrering
    Tilstand:Film
    Cellelys6
    Kontrast95
    Lysstyrke:50
    Skarphed:0
    Farve:50
    ToneG50/R50
    Sort toneFra
    Dynamisk kontrastFra
    FarverumAuto
    Hudfarve0
    KantforbedringFra
    xvYCCFra
    Auto Light LimiterFra
    Klar hvidFra
    Levende farverFra
    RGB:Manuel
    • Rød-30
    • Grøn-23
    • Blå-27
    • Rød+27
    • Grøn+25
    • Blå+26


    Jeg har slået en del kredsløb fra. Af ting som bør slåes fra kan nævnes dynamisk kontrast og kantforbedring. Begge bidrager negativt til billedkvaliteten. ”HDMI, sort niveau” bør sættes til normal da skærmen ellers mister en del nuancering i de mørkeste farver. Farverum skal også indstilles til automatisk for ikke at få overmættede og unaturlige farver.

    Samsung B850


    Efter kalibrering leverer Samsung PS-50B850 et flot og detaljerigt billede, som i den grad overbeviser mig. Lad mig uddybe.

    Farvegengivelsen er flot taget i betragtning, at jeg ikke har udført en kalibrering i skærmens servicemenu. Farverne er klare og naturlige, men de mørkeste farver er dog en anelse for unuancerede. Det skal forstås på den måde, at det ikke er alle de mørke farvenuancer der gengives helt korrekt.

    Jeg undersøgte også vha. vores egetudviklede testprogram monitorTest, hvordan farverne gengives på farvegradienter (flydende overgang mellem to farver, f.eks. sort og rød). Gradienten er ikke 100 % flydende, hvilket vidner om, at B850 heller ikke har perfekt farvebehandling og gengivelse. For de lyse farvenuancer er resultatet dog tæt på perfektion og det er således primært de lidt mørkere farver og de allermørkeste farver der halter en anelse.

    Alt i alt er farvegengivelsen dog overbevisende efter kalibrering og Samsung B850 klarer opgaven mere eller mindre lige så godt som Panasonic gør med deres pendant V10. Med undtagelse af de allermørkeste nuancer, klarer Samsung B850 opgaven mere eller mindre på niveau med Pioneers KURO, der fortsat er vores referenceskærm.

    Samsung B850


    Jeg talte lidt om dithering i anmeldelsen af V10, altså denne støj som der findes på plasma paneler. Dithering - eller plasmastøj om man vil – er også stadig aktuelt på B850. Jeg har også en af Samsungs plasma-Tv fra 2007 line-up’et stående og denne har store problemer med dithering. B850 er forbedret markant i forhold til denne Q97, men man har ikke været i stand til at reducere dithering helt ned på Pioneer KURO eller Panasonic V10 niveau. Igen er det primært for de mørkeste farver, man ser problemet – og kun hvis man sidder tæt på skærmen.

    Det var en lang smøre om nogle lidt mere teoretiske billedelementer, så lad os prøve at føre det over i en praktisk vurdering af Tv’et på Tv-signaler (SD) og HD.

    Samsung B850


    SD kvaliteten er god og Samsung klarer generelt opgaven med at gengive almindelige Tv signaler på fornem vis. Der er en god detaljegrad og mit eksemplar af B850 klarede også den de-interlacing test, som fejlede på V10, hvilket betyder, at små detaljer i billedet bibeholdes.
    Den gode kvalitet af SD signaler understøttes også af, at skærmen generelt har en god farvegengivelse, forholdsvis præcis gamma, dyb sort og en god processor. Skærmen er også ret lysstærk og det gør den velegnet til brug i dagstimerne såvel som aftentimerne.

    Samsung B850


    HD kvaliteten imponerer mig også, dels fordi skærmen er så stor som den er, dels fordi billedegenskaberne er gode. Bevægelse på HD signaler håndteres også fint, men den detaljegrad som vises ved bevægelse (motion resolution) på B850, er ikke helt på højde med Panasonics V10. Det skyldes, at der introduceres en anelse ekstra dithering ved bevægelse.

    HD billedkvaliteten er dog utvivlsomt flot og specielt lyse scener er utroligt flot gengivet på Samsung B850 efter kalibrering; flottere end på V10, som virker en anelse mørkere og mattere i sit udtryk for de lyse farvenuancer, der f.eks. gengives ved natur- og dagsscener.
    Jeg kunne godt tænke mig at se HD på 58” versionen PS-58B850, for jeg er sikker på det er en oplevelse.

    På trods af lidt ekstra støj/dithering på bevægelse (det ses primært hvis man sidder meget tæt på skærmen), har Samsung B850 dog generelt god håndtering af bevægelse. Billedet forbliver detaljerigt og der ses ikke udbredt slør. Samsung B850 håndterer eksempelvis bevægelse langt, langt bedre end Samsungs egne LED-TV modeller, som vi senest anmeldte ved B7000 serien.

    Samsung B850 understøtter også korrekt 1080p24 afspilning, hvilket medfører, at Blu-Ray gengives flydende og uden hak. Netop manglen på korrekt 1080p24 afspilning var en stor mangel på sidste års Samsungs plasma-Tv modeller.

    Samsung B850


    Fosforslør er dog aktuelt på Samsung B850. Jeg har introduceret begrebet fosforslør i forbindelse med min anmeldelse af Panasonic G10, men vi tager den lige engang mere her.
    Fosforslør skyldes, at man tegner på fosfor, ligesom på gamle billedrørs-Tv. Hvis fosforen ikke ”glemmer” farven hurtigt nok, hænger det fast lidt tid, hvilket typisk udmønter sig i et grønligt, gulligt eller rødligt slør ved bevægelse.

    Fosforsløret på Samsung B850 er imidlertid ikke lige så slemt som på Panasonic G10, X10 og V10. Samsung har været i stand til at reducere det en anelse i forhold til sidste generation (som i øvrigt også havde mindre end Panasonics nuværende modeller). Fosforsløret er dog ikke elimineret og jeg registrerede det nogle få gange i praktisk brug.
    Samtidig siger min erfaring mig dog også, at det bestemt ikke er alle mennesker der ser fosforslør. Her du ikke tidligere set det på plasma-Tv fra Panasonic, Pioneer eller Samsung, vil du heller ikke bemærke det på B850.

    Samsung B850


    Som udgangspunkt har B850 en anelse input lag – altså forsinkelse på det signal den modtager og det billede den viser. Det kan registreres i forbindelse med konsolspil eller hvis man flytter musen hen over skrivebordet. Input lag på B850 kan også bemærkes, når man bevæger musen. Det er ikke lige så slemt som jeg oplever på nogle 100 Hz LCD-TV, men det bør reduceres en anelse – og det kan man også.

    Samsung B850


    Samsung B850 har en såkaldt ”spiltilstand” hvis formål er at sænke input lag ved at deaktivere nogle af skærmens billedkredsløb. Spiltilstanden sænker også input lag til et meget fornuftigt niveau, hvor man reelt ikke generes af det længere. Desværre smider Spiltilstanden også skærmen tilbage i Standardprofilen, så det kræver, at man også indstiller denne og fjerner f.eks. noget af det kraftige ekstra skarphed der er tilføjet i billedet, samt fjerner ting som dynamisk kontrast.

    Samsung B850 har en lille tendens til midlertidig burn-in (retention). Jeg så det f.eks. på et PC signal eller på min PS3, når den har afspillet musik med nogle små logoer ned i venstre hjørne. Du kan se et billede herunder. Det er i min mening ikke kritisk for det forsvinder gradvist over ganske få minutter. Effekten på billedet er opstået efter cirka 1-1½ time på et statisk signal. Skærmen var på daværende tidspunkt ikke ”indkørt”.

    Samsung B850


    Samsung er således ikke lige så resistent overfor burn-in som Panasonic og Pioneer. Det bliver dog ikke permanent og som nævnt forsvinder det efter ganske kort tid.

    Jeg går nu over til at tale om gengivelsen af sort. Jeg har målt gengivelsen af sort herunder:

    Out-of-BoxEfter kalibrering
    Sortniveau0,08 cd/m20,05 cd/m2
    Brightness (lysstyrke)77 cd/m2108 cd/m2
    Kontrastforhold963:12160:1
    Kontrastforhold angivet med en usikkerhed på +/- 50


    Gengivelsen af sort er ikke på Pioneer niveau og Samsung placerer sig på niveau med Panasonic V10, som vi senest anmeldte. Jeg har målt sort til 0,05 cd/m2 efter kalibrering og det er et ganske fornuftigt niveau. I praksis fornemmes det dog nemt, at B850 ikke har lige så dyb sort som Pioneer KURO, der stadig fungerer som vores reference.

    Samsung B850


    Shadow detail – altså evnen til at skelne de mørkeste gråtoner fra hinanden – er fair, uden at være fantastisk. Efter kalibrering på film profilen, kan jeg skelne de fleste nuancer fra hinanden i vores testprogram monitorTest. De helt mørkeste gråtoner gengives dog som helt sort og B850 mister således en anelse shadow detail. Shadow detail er anelse dårligere end på V10.

    Jeg har desuden taget et billede herunder af skærmen i et helt mørkt rum, dels for at illustrere gengivelsen af sort, dels for at tjekke for inhomogenitet i lyset eller det som også kaldes clouding / backlight bleeding.

    Samsung B850


    Samsung B850 har ingen problemer med clouding, hvilket heller ikke forventet. Plasmateknologien er generelt ikke berørt af problemer med clouding. Det er primært et LCD fænomen.

    Sammenligner man Samsung B850 med Panasonics G10 og V10 serie eller Pioneers LX5090H, så er jeg stadig ikke i tvivl om, at sidstnævnte kommer ud som vinderen. Samsung har dog taget et gevaldigt skridt med deres B850 / B855 serie. I forhold til den 2007 model jeg har stående kaldet Q97 er der sket virkeligt store fremskridt. Samsungs 2008 plasma-Tv var som sådan også fornuftige køb, men de havde alligevel nogle fejl, som betød, at de aldrig rigtig blev populære. Dette er der rettet op på med B850.

    PC og mediecenter tilslutning


    Skærmen har ingen problemer med at vise et 1:1 signal fra en PC eller et mediecenter. Det gøres blot ved at tilslutte PC’en vha. HDMI eller D-SUB (VGA) og vælge formatet kaldet ”Screen fit” inde i billedmenuen.

    På denne måde opnår man 1:1 pixel mapping.

    Betragtningsvinkler


    Betragtningsvinklerne er generelt gode for plasma-Tv og Samsung PS-50B850 er ingen undtagelse. Tv’et lider faktisk ikke engang af genspejling mellem lagene i panelet, ligesom Panasonic gør og som jeg senest så på både V10 og G10. Her spejler f.eks. hvid tekst på sort baggrund sig ind i et dybereliggende lag i panelet, så der opstår en slags spejleffekt. Det er fuldstændig elimineret på B850 modellen.

    Jeg har ikke taget billeder af betragtningsvinklerne da de reelt set gode nok til at tilfredsstille alles behov. Skærmen har derimod en del refleksion i panelet, når der f.eks. falder sollys eller der er tændte lamper i hjemmet. Se billedet herunder, som er taget på en regnfuld dag omkring middagstid:

    Samsung B850



    Lyden


    Lyden er svag. Den supertynde profil tillader desværre ikke særlig kraftfuld lyd, og når højttalerne endda også skal være skjulte fra fronten af Tv’et, mangler der ikke kun dybde og bas i lyden, men den bliver også diffus og svær at høre. Hvis der blot er lidt baggrundsstøj, bliver man nødt til at skrue højt op for lyden. Stemmer er også svære at høre, fordi højttalerne diskant er ret diffus.

    Jeg anbefaler – selv til ret spredt almindelig brug – separate højttalere i forbindelse, hvis man vil satse på Samsungs B850 serie.

    Konklusion:


    B850 imponerer! Samsung har taget et stort skridt fremad med B850 serien, som har flot billedkvalitet. Før indstilling er billedkvaliteten middelmådig, men efter ganske små indgreb, kan opnå dette utroligt flotte billede, understøttet af god farvegengivelse, fint sortniveau og god håndtering af bevægelse. Shadow detail er dog ikke perfekt og der opstår stadig en anelse midlertidig burn-in (retention) – det forsvinder dog efter få minutter.

    Samsung PS50B855 har både fint billede på både digitale og analoge signaler, og HD billeder er utrolig flotte, dels pga. den flotte billedkvalitet, dels pga. den store størrelse på 50 tommer.

    Tv’et har også et attraktiv design og det Tv’et er langt slankere end noget andet plasma-Tv. Det medfører, at Tv’et ikke virker stort og klodset, selv om der rent faktisk er tale om en 50 tommer model. Skærmens indbyggede internetadgang er bedre integreret end Panasonics, men stadig ikke helt overbevisende. DLNA fungerer derimod godt – og igen langt bedre end Panasonics.
    Lyden er derimod utrolig ringe på B850.

    Skærmen henvender sig til forbrugere der ønsker en stor skærm på 50-58 tommer. Billedkvaliteten er rigtig god, og selv om skærmen har sine fordele og ulemper, er jeg ikke i tvivl om, at B850 kan give Panasonics V10/G10 plasma-Tv kamp til stregen og i øvrigt slår alle Samsungs egne LCD-TV og LED-TV.

    Samsung B850 får en klar anbefaling med herfra Flatpanels.dk redaktionen.

    Update: Flere af vore brugere har klaget over en højlydt brummelyd fra TV'et, som tilsyneladende skyldtes en løs bagplade på skærmen. Ved eftermontering af dæmpning fra Samsungs side, er disse problemer løst. Der er et par enkelte rapporter om summelyde fra en spole på et af printkortene i TV'et, som der endnu ikke er nogen status på. Læs mere i linket til forumdebatten.


    Tryk på awarden for at læse mere.


    Pris og forhandler:


    Samsung B850 findes i 50 og 58 tommer under de respektive betegnelser PS50B850 / PS50B855 og PS58B850 / PS58B855


    PositivNegativMålgruppe
    Flot billedkvalitetDårlige standardindstillingerStue
    FarvegengivelseHøjttalereHjemmebiografen
    Byggekvalitet og FunktionalitetEn anelse Fosforslør
    HDTV og SD En anelse retention

    ---


    Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: http://www.flatpanels.dk/flatforum/viewtopic.php?t=11279
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    'Dune 2' kan nu købes og lejes i 4K Dolby Vision & Atmos – se priser

    16 Apr 2024 |

    Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

    16 Apr 2024 |

    Streamingforbruget når nye højder Danmark

    16 Apr 2024 |

    Altibox udmelder store prisstigninger på tv-pakker

    16 Apr 2024 |

    DTS:X lander på Disney+ i maj med 18 Marvel-film og Queens-koncert

    15 Apr 2024 |

    Medie: Disney tæt på store fodbold-rettigheder i Danmark

    15 Apr 2024 |