Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHvad koster en tv-boks i strøm om året? - FlatpanelsDK

Hvad koster en tv-boks i strøm om året?

14 Oct 2014 | Rasmus Larsen |

Bruger du tv-boksen fra din tv-udbyder? Og lader du den stå tændt hver nat? Boksene kan være strømslugende, så vi har kigget på, hvad tv-udbydernes bokse koster i brug. YouSee’s boks dumper og kan koste over 400 kr. om året.

Tv-bokse kan være dyre i drift

Hvad koster det egentlig at have en tv-boks fra tv-udbyderen kørende fremfor at sætte antennekablet direkte i tv’et? Det satte vi os for at undersøge og det kan svinge ganske meget. Visse tv-bokse er deciderede strømslugere, såsom YouSee/Samsung-boksen.



Bemærk: Alle tal er taget fra specifikationer oplyst i manual eller af udbyderen. I de tilfælde, hvor strømforbruget er angivet som ”under X Watt” har vi brugt pålydende tal. Der er regnet med, at en tv-boks i gennemsnit står tændt 6 timer dagligt, hvilket ikke er unormalt, da de typisk først går i stand-by 2-4 timer efter aktiv brug.

YouSee-boksen er den klart dyreste blandt de tv-bokse, der sælges i dag, men har du en boks af ældre dato kan den også meget vel have et meget højt strømforbrug og standbyforbrug, da disse bokse er lanceret før de nye EU-regler blev indført. YouSee oplyser, at de sender en ny tv-boks på markedet i starten af 2015.

Sat i perspektiv, så trækker nyeste Apple TV boks blot 0,85 W, når du ser Netflix eller iTunes i Full HD-billedkvalitet. Chromecast trækker lidt over det dobbelte. Bruger du derimod PlayStation eller Xbox til streaming, så forbered dig på en endnu større strømregning end tv-udbydernes boks medfører. Se hvor meget strøm de forskellige mediebokse trækker i guiden her.

- Kilder: YouSee, TDC TV, Canal Digital (egenmåling), Viasat (1, 2), Waoo (oplyst af PR), Stofa (oplyst af PR), Sagem, kWh-pris (Energistyrelsen)

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere fokusartikler

Første kig: Philips 2024 OLED TV og Ambilight Plus

29 Feb 2024 |

Første kig: Panasonics 2024 OLED TV (Z95A) med FireTV, 2. gen MLA

05 Feb 2024 |

Hvorfor 24fps ikke er nok til HDR-film

02 Feb 2024 |

Fremtidens skærme: Hvad vi så hos LG Display & Samsung Display

31 Jan 2024 |

Første kig: Sonys næste-generations miniLED LCD TV teknologi – opdateret

04 Jan 2024 |

Den næste streamingfase kommer til Danmark i 2024 

22 Dec 2023 |