Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonB&O genopliver Avant som nyt 55" Ultra HD tv - FlatpanelsDK

B&O genopliver Avant som nyt 55" Ultra HD tv

08 May 2014 | Rasmus Larsen |

Bang & Olufsen genopliver i dag det velkendte Avant-brand. Deres nye BeoVision Avant er et 55-tommer Ultra HD-tv med trådløs, bevægende lyd - bogstaveligt talt. Avant er en ny begyndelse og kan opleves fra i dag i B&O-butikkerne. Det skal koste 54.995 kroner.

Avant genopstår - en ny begyndelse

Lanceringen markerer ikke kun tilbagekomsten af Bang & Olufsen’s mest succesfulde tv-brand til dato, men er også den danske producents første Ultra HD-tv. Det er en ny begyndelse for Bang & Olufsen og en ny måde at opfatte tv på.

- “Navnet Avant er en stille hyldest til Bang & Olufsens hidtil mest succesfulde tv, Avant, der blev lanceret i 1995. Ligesom det første Avant i sin tid revolutionerede den analoge tv-teknologi, vil det nye BeoVision Avant sætte helt nye standarder for, hvad man forventer af fremtidens tv.” siger Tue Mantoni, CEO hos Bang & Olufsen.





BeoVision Avant er kulminationen af en proces, hvor B&O er gået tilbage til tegnebrættet for at nytænke tv’ets rolle i hjemmet. Det har ikke mindst ført til placeringsmulighederne, men også en kraftfuld højttalerløsning, der desuden kan udvides med trådløse BeoLab-højttalere. Den nye BeoRemote One fjernbetjening er ligeledes en ny måde at tænke tv-styring på.

BeoVision Avant kan hænge på væggen, stå på gulvet eller stå på et møbel. Uanset hvordan tv’et placeres, hæves eller drejes det i position når det tændes, og trækker sig tilbage når det slukkes. Bevægelserne så bløde og elegante, at det nærmest magisk, mener Bang & Olufsen.

BeoVision Avant


På trods af det store 55-tommer format, har Bang & Olufsen sigtet mod at skabe et diskret designelement til stuen. Avant er designet af Torsten Valeur og holdt i aluminium og sort kant-til-kan glas på fronten. Højttaleren skjules så snart tv’et slukker .

Moving revelation - bogstaveligt talt

Der findes fire monteringsløsninger til BeoVision Avant og særligt gulvstanden og bordstanden appellerer til sanserne. Bang & Olufsen har en stolt tradition indenfor motoriserede elementer i deres produkter, men med Avant tager man oplevelsen skridtet videre.

Når man tænder for Avant på bordstanden hæver tv’et sig langsomt, hvorefter højttaleren afslører sig selv fra bagsiden og ender med at udvide sig i bredden. Det sker samtidig med, at de karakteristiske tv-gardiner kører til side på skærmen. Når Avant slukkes igen trækker tv’et sig anonymt tilbage og skjuler højttaleren.





Gulvstanden har nu to drejeakser. Avant træder ud i rummet ved at rotere nederste drejeskive, hvorefter selve tv’et retningsvender sig mod seerens kiggeposition og højttaleren stille kommer til syne. Man skal i sandhed opleve effekten for at værdsætte de magiske bevægelser, mener Bang & Olufsen.

Endelig findes de to vægmonteringsløsninger. Den ene er en motoriseret løsning, som skubber Avant ud i rummet fra enten venstre eller højre side. Den anden er et fastmonteret vægbeslag uden motor.

Ultra HD og teknikken bag

Avant er Bang & Olufsens første Ultra HD-tv og med fire gange flere pixels end i Full HD er der lagt op til fantastiske billeder. Avant er klar til at præstere når indholdssiden rykker ved at tilbyde hele fem HDMI-porte, som kan modtage UHD-opløsning – herudover en ekstra HDMI-port uden UHD-understøttelse.

Avant skal appellere til en bred gruppe af tv-købere og som en fuld pakke, mener B&O, at produktet er foran bølgen. De erkender, at det er småt med materiale i den 4K-opløsning, men det kommer på sigt og Avant kan naturligvis også håndtere almindelige tv-kanaler, DVD, Blu-ray og 3D.

BeoVision Avant


Så snart man tænder for Avant går flere sensorer i gang med at analysere omgivelserne vha. det lille modul i højre side af rammen. Lyssensorer måler i 360 grader omkring tv’et, hvorefter lysstyrke, farvetemperatur og gamma korrigeres afhængigt af om man ser tv i kraftigt solskin, overskyet vejr eller i afdæmpet lys om aftenen. Seeren skal ikke foretage valget, men blot læne sig tilbage, siger B&O.

Billedmotoren er grundlæggende den samme som i BeoVision 11, men en halv generation nyere og kraftigere for at tage sig af den højere Ultra HD opløsning. Der er ”Game Mode” såvel som en ”Monitor Mode” uden signalbehandling til når du vil tilslutte spilkonsoller eller PC’en - og hver Avant-tv er præ-kalibreret fra fabrikken med 10-punkts kalibrering af gammakurven.

Bang & Olufsen har også arbejdet på at nedbringe reflektioner fra omgivelserne. Den automatiske tilpasning ift. omgivelserne sikrer et klart billede i selv oplyste omgivelser, men der er også monteret antirefleksivt belægning på begge sider af yderglasset, hvilket nedbringer reflektioner med 98 %, ifølge B&O.

Trådløs high-end lyd

Bang & Olufsen slår først og fremmest fast, at BeoVision Avant har bedre lyd end BeoVision 11. Det i sig selv er en bedrift i en verden hvor skærme til stadighed bliver tyndere. Avant er en komplet lydoplevelse, forklarer B&O. Den kan gengive både højre, venstre og center lydkanalen fra de indbyggede højttalere.

Der er indbygget i alt otte enheder, hver med egen klasse D forstærker; to venstre; to højre; to center; og to woofere.

BeoVision Avant


BeoVision Avant gemmer også på B&O’s nye trådløse lydsystem. Immaculate Wireless Sound kan sende ukomprimeret high-end lyd ud i stuen uden kabler. Det gør det nemt at tilslutte BeoLab-højttalere og sågar udvide til 7.1 surround uden kabelrodet. Der kan desuden tilsluttes BeoLab-højttalere med kabler via de 10 lydudgange i tv’et.

Der er masser af yderligere lydteknologi indbygget, blandt andet automatisk tilpasning af lyden i forhold til afstanden til bagvæggen, når tv’et er monteret på det motoriserede vægbeslag.

Smart TV og BeoRemote One

Ligesom Avant, er BeoRemote One en ny begyndelse. Bang & Olufsen vil fremover kalde deres fjernbetjeninger for BeoRemote og med One får du en eksklusiv fjernbetjening i hånden, som er skabt i ét stykke udfræset aluminium.

BeoRemote


BeoRemote One gør op med den analoge alder og de dertilhørende knapper. Der introduceres som noget nyt tre såkaldte MyButtons. De tre knapper kan programmeres til at starte f.eks. Spotify op ved et givent lydniveau og en specifikt position for gulvstanden. Det er ekstremt nemt at opsætte, forklarer B&O. Du holder blot knappen nede, når du har et scenarie, som du vil gemme på en af MyButton-knapperne.

Den lille skærm øverst kan vise relevant information med mere visuelle ikoner end den tidligere Beo4. BeoRemote One følger med til Avant og vil på sigt kunne købes separat. Læs mere om BeoRemote One her.

En ny fjernbetjeningsoplevelse er ikke komplet med mindre den er tænkt ind i brugerfladen på tv’et. Derfor er Bang & Olufsen gået tilbage til tegnebrættet for at udvikle en ny brugerflade på tv’et. Den er nu mere uniform og lettere at bruge end før. Der er også indbyggede guides, som hjælper brugeren, når eksterne enheder tilsluttes.

På Smart TV delen nævnes understøttelse af Spotify og Deezer. Bang & Olufsen mener, at musik-apps har mere at gøre på deres tv end på det almindelige Smart TV, da lyden rent faktisk er kraftfuld nok til ren musiknydelse.

Der plads til både en Apple TV boks og en harddisk på bagsiden af tv’et. Apple TV boksen giver adgang til streamingtjenester såsom Netflix og iTunes, såvel som Airplay fra en iPhone eller iPad. Harddisken gør det muligt at optage tv-kanaler og tidsindstille fremtidige optagelser. Der er desuden dobbelttuner, så du kan se en anden tv-kanal imens du optager. Endelig understøttes HbbTV, som bliver et element i DR’s kommende streamingtjeneste.

Kan opleves i dag

BeoVision Avant kan ses fra i dag i B&O-butikker landet over. Den skal koste 54.995 kroner inklusiv BeoRemote One og tv-højttaleren. Læs også mere om BeoVision Avant på B&O’s hjemmeside.

De motoriserede stande og beslag skal alle koste 10.995 kroner, mens det fastmonterede vægbeslag skal koste 4.995 kroner.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere fokusartikler

Første kig: Philips 2024 OLED TV og Ambilight Plus

29 Feb 2024 |

Første kig: Panasonics 2024 OLED TV (Z95A) med FireTV, 2. gen MLA

05 Feb 2024 |

Hvorfor 24fps ikke er nok til HDR-film

02 Feb 2024 |

Fremtidens skærme: Hvad vi så hos LG Display & Samsung Display

31 Jan 2024 |

Første kig: Sonys næste-generations miniLED LCD TV teknologi – opdateret

04 Jan 2024 |

Den næste streamingfase kommer til Danmark i 2024 

22 Dec 2023 |