Guide: Bedste mediebokse til HBO, Netflix, TV2 Play, Viaplay m.fl. - FlatpanelsDK
Guide til mediebokse

Guide: Bedste mediebokse til HBO, Netflix, TV2 Play, Viaplay m.fl.

18 Oct 2012 | Rasmus Larsen (@flatpanelsdk) |

Vi guider til den bedste medieboks til streaming. Vidste du eksempelvis, at forskellige bokse ikke nødvendigvis giver samme billedkvalitet? Og hvad er smartest, når du er i Android eller Apple-lejren? Hvad med strømforbrug? FlatpanelsDK kigger på de bedste løsninger til Netflix, Viaplay, TV2 Play, DR TV, HBO og alle de andre.

Opdateret 18.07.2017: Tabel opdateret, Amazon tilføjet, Chromecast Ultra tilføjet, PlayStation 4 Pro tilføjet, Nintendo Wii fjernet, Viaplay på Android TV, beskrivelser af bokse opdateret, årlig elomkostning udregnet for alle bokse, YouSee tilføjet i tabel, Telia TV tilføjet i tabel, Canal Digital GO tilføjet i tabel, andre småændringer.
Opdateret 19.7.2016: Xbox One S tilføjet, TV2 Play på Apple TV, PlayStation 3, Wii og Xbox 360 fjernet fra gennemgangen (stadig med i tabellen), tabel fået forskellige opdateringer, nye streamingtjenester i tabel
Opdateret 4.12.2015: Amazon Fire TV, Nvidia Shield, Nexus Player og Roku 4 tilføjet. Link til anmeldelser tilføjet
Opdateret 19.11.2015: Apple TV (tvOS) og Chromecast 2 tilføjet (erstatter gamle versioner). Tabel opdateret.
Opdateret 15.06.2015: Nyt layout, Android TV afsnit opdateret. Tabel har fået stor opdatering
Opdateret 18.03.2015: Helt ny tabel - nu med mange flere streamingtjenester. Android TV også tilføjet. HBO Nordic og Blockbuster har fået Chromecast og ægte Airplay

Bedste streamingbokse

Hvis du stadig ikke ejer et Smart TV, så har du brug for en medieboks (eller spilkonsol) for at streame Netflix, Viaplay, TV2 Play, HBO og alle de andre. Det skal du ikke være ked af for i mange tilfælde er en boks faktisk bedre end Smart TV - og så kan du opdatere løbende.

Når der skal købes ny tv-boks er der forskelle faktorer at tage med i betragtningen og FlatpanelsDK har med tabellen herunder forsøgt at skabe overblik. Tabellen opdateres løbende og indeholder information om billedkvalitet, strømforbrug, opstartstid, betjening mm.Noter:
 • Opstartstid angiver den omtrentlige tid fra der trykkes på tænd til f.eks. Netflix app’en er klar. "Altid tændt" angiver, at boksen har så lavt standbyforbrug, at de er designet til at altid at være tændt.
 • Støj: Når der angives flere tal, skyldes det, at der findes forskellige versioner/mærker. For PlayStation og Xbox henvises til hhv. første og seneste revision.
 • Strømforbrug er omtrentligt og angives for filmafspilning - ikke maksbelastning. Ved "altid tændt" er standbyforbruget også medregnet i årlig omkostning. Det er det ikke på de andre bokse.
 • Årlige omkostning er beregnet baseret på 5 timers daglig brug og KWh-pris på 2,1 kr.. Standbyforbrug er medregnet • Apple TV

  Apple TV

  Apple TV-boksen har været solgt i en årrække, men først med den nye boks, der kom sent i 2015 fik den et rigtigt styresystem (tvOS) samt App Store, hvorfra man kan hente apps og spil ligesom det kendes fra iPhone/iPad. Apple TV har det største udvalg danske apps og tilbyder desuden spil. Den har også Airplay, som gør det muligt at sende indhold trådløst over på tv’et fra iPhone/iPad. Apple TV er pt. begrænset til 1080p HD, men til gengæld er boksen den mest brugervenlige på markedet. Den kan bruges af hele familien og er designet til aldrig at slukke, så den står altid klar til brug med ekstremt lavt strømforbrug.

  Betjening: Siri Remote + app til iPhone. Spilcontroller/iPhone til spil.
  Test: Apple TV
  Pris: Tjek pris  Android TV

  Android TV bokse

  Googles ’Android TV’ styresystem findes tv-skærme (Sony, Philips og B&O) samt i mediebokse (Nvidia Shield, Nexus Player, Xiaomi, Razer Forge). Google har forsøgt at skabe en tv-platform til tv-kanaler, apps og spil. Idéen er, at når en udvikler udgiver en app eller tjeneste til Android TV, så virker den på tværs af alle enhederne. De første produkter kom på markedet i starten af 2015 og flere er tilføjet siden. Boksene har lavt strømforbrug og er meget fleksible, hvis du også vil nørde.

  Betjening: Fjernbetjening, stemmestyring + remote app til iOS og Android telefoner/tablets.
  Pris: Tjek pris  Nvidia Shield

  Nvidia Shield (Android TV)

  Android TV er beskrevet ovenfor og Nvidia Shield er en boks baseret på systemet. Nvidia positionerner den som delvist medieboks, delvist spilkonsol. Hardwaren er kraftig nok til at afvikle forholdsvis krævende spil og desuden håndtere 4K-opløsning og HDR i video. På mediefronten understøtter den 24Hz samt dekodning af både HEVC og VP9, der bruges af streamingtjenester. Der findes Kodi, Plex, VLC og flere medieafspiller-apps til Android TV. Det er dog småt med danske apps til streaming. Nvidia Shield er heller ikke helt billig. Til gengæld medfølger spilcontroller i kassen.

  Betjening: Fjernbetjening, spilcontroller eller stemmestyring.
  Test: Nvidia Shield
  Pris: Tjek pris  Nexus Player

  Nexus Player (udgået)

  En anden boks, der er baseret på Android TV er Nexus Player. Som navnet antyder, er den en del af Googles semi-officielle produktudvalg, men den er egentlig bygget af Asus. Boksen understøtter op til 1080p opløsning og desuden VP9-dekodning, hvilket er særligt gavnligt på YouTube. Den har samme apps, som andre bokse, der kører Android TV; altså Kodi, Plex m.fl. Der er også adgang til streamingtjenester såsom Netflix, men det kniber med de danske.

  Betjening: Fjernbetjening eller stemmestyring.
  Test: Nexus Player
  Pris: Tjek pris  Chromecast

  Google Chromecast 2

  Chromecast er Googles tv-dongle, der tilsluttes til tv’et vha. en af HDMI-portene. Chromecast har ikke en decideret brugerflade, men er en ”dum” modtager i den forstand, at du skal åbne eksempelvis Netflix eller DR TV på din smartphone, tablet eller PC og vælge Chromecast som afspiller via det lille ”cast” logo i app’en. Det er nemt og simpelt og virker på tværs af Android og iOS. Du kan også sende hele browser-vinduet fra en PC/Mac over på tv-skærmen via Chromecast, dog med en del begrænsninger. Chromecast er pt. den billigste måde at komme i gang med streaming på.

  Betjening: Ingen fjernbetjening medfølger. Smartphone og tablet kræves.
  Test: Google Chromecast 2 test
  Pris: Tjek pris  Chromecast

  Google Chromecast Ultra

  Google tilbyder også en ’Ultra’ version af Chromecast, som kan håndtere 4K, HDR og sågar Dolby Vision. Ultra-versionen fungerer præcis ligesom de foregående versioner, så alt styres fra en telefon eller tablet. Prisen er dog højere end på den normale version af Chromecast, så Ultra giver kun mening, hvis du har en tv-skærm med 4K og eventuelt HDR. Hvad angår Dolby Vision, så vær opmærksom på, at din tv-skærm skal understøtte formatet.

  Betjening: Ingen fjernbetjening medfølger. Smartphone og tablet kræves.
  Test: Google Chromecast Ultra
  Pris: Tjek pris
  Roku

  Roku

  Roku kender du måske ikke. Det er ikke så underligt for de sælges ikke i Danmark endnu. Roku er imidlertid meget populær i USA, hvor den ofte topper salgslisterne. De har pt. et udvalg af afspillere, hvor de dyreste kan håndtere 4K-opløsning og HDR. Rokus bokse er strømbesparende og er designet, ligesom Apple TV, til altid at være tændt, så de hurtigt kan vækkes fra dvale. Roku virker i øvrigt uofficielt med dansk Netflix, men vi krydser fingre for, at de snart kommer til Norden.

  Betjening: Med medfølgende fjernbetjening samt via apps til Apple og Android smartphone/tablets.
  Pris: Tjek pris  Amazon Fire TV

  Amazon Fire TV

  Amazon lancerede i 2014 deres Fire TV-boks og har sidenhen udvidet med en 4K-version samt Fire TV Stick, der er en lille HDMI-dongle. Amazon har valgt at ”forke” Android-styresystemet, hvilket vil sige, at de har brugt Android som grundstamme, men bygget systemet om efter egne ønsker. Derfor skal apps udvikles specifikt til Fire TV. Produkterne er ikke lanceret i Danmark endnu, men kan dog godt med lidt tricks bruges herhjemme.

  Betjening: Med fjernbetjening + stemmestyring.
  Pris: Tjek pris  WD TV Live

  WD TV Live

  WD TV Live findes i flere versioner og kun den seneste har officielt dansk Netflix. Du skal have fat i 3. version, der hedder "WD TV Live (WDBGXT0000NBK) eller nyere. Har du den, så har du en udmærket Netflix-boks, der byder på god Netflix-billedkvalitet, stort set ingen støj og lavt strømforbrug. Det er også en god løsning til at streame film, som er lagret på hjemmenetværket. Vi hører også, at boksen kan indstilles til at sende 1080p24-formatet ud på film fra Netflix.

  Betjening: Med medfølgende fjernbetjening eller via app til smartphone med iOS eller Android.
  Pris: Tjek pris  Netflix på Mac Mini

  PC/Mac

  Det er naturligvis muligt at streame Netflix, HBO og de andre fra PC med Windows eller Mac med OS X. Du streamer typisk direkte fra internetbrowseren. PC /Mac kan tilsluttes tv’et og fungere som mediecenter og der findes adskillige løsninger med stor variation i brugerflader, strømforbrugsniveauer og meget andet. Mac Mini er blevet populær, men det er blot én af mange. Mediecentre kan også benytte mediecentersoftware såsom Kodi (XBMC) og Plex. Fælles for disse er, at de kan håndtere mere end blot Netflix og HBO. Bemærk dog, at de færreste streamingtjenester leverer fuld billed- og lydkvalitet til internetbrowsere. Typisk går billedkvaliteten op til 720p HD.

  Betjening: Styr med dit keyboard, der også er perfekt til at indtaste tekst, når der skal søges – men dog lidt klodset i stuen. Alternativt med en app såsom Rowmote.


  Xbox One

  Xbox One

  Med Xbox One har Microsoft skabt en kombineret spilkonsol og tv-boks. Der er fokus på at få tv-apps på platformen og den er for nylig begyndt at understøtte Windows 10 universal apps. Microsoft prøver at knytte Xbox tæt op ad deres Windows-produkter, så der bliver med al sandsynlighed interessante synergier i fremtiden. Netflix, Viaplay og YouTube findes som apps til Xbox One, men en del danske apps mangler. Ligesom PS4 har Xbox One dog et højy strømforbrug.

  Betjening: Spilcontroller eller fjernbetjening. Remote-apps til iOS/Android/Windows
  Test: Xbox One
  Pris: Tjek pris  Xbox One S

  Xbox One S

  Xbox One S er en opfrisket version af Xbox One, der bringer understøttelse af 4K-streaming samt HDR fra streamingtjenester samt UHD Blu-ray på banen. Den er således første spilkonsol med UHD Blu-ray og i tilbudsperioder den billigste UHD Blu-ray-afspiller. Den kan som første spilkonsol håndtere HDR (high dynamic range) i spil. Xbox One S findes i tre prisklasser med hhv. 2TB, 1TB og 500GB harddisk.

  Betjening: Spilcontroller eller fjernbetjening. Remote-apps til iOS/Android/Windows
  Test: Xbox One S
  Pris: Tjek pris  PlayStation 4

  PlayStation 4 / Pro

  PlayStation 4 er den seneste konsol fra Sony og ligesom med PlayStation 3 understøtter den tv-apps såsom Netflix, DR TV og Blockbuster i op til 1080p HD-kvalitet. PlayStation 4 Pro er senere lanceret som en ”pro” udgave, der også kan håndtere 4K og HDR i spil og via streaming. PlayStation er naturligvis også en kraftfuld spilkonsol. Det er både godt og dårligt ift. streamingtjenester. Det betyder, at den har kræfter nok, men samtidig, at strømforbruget er ret højt.

  Betjening: Med spilcontroller eller fjernbetjening.
  Test: PlayStation 4
  Test: PlayStation 4 Pro
  Pris: Tjek pris (PS4)
  Pris: Tjek pris (PS4 Pro)  Smart TV

  Smart TV

  Har du et Smart TV fra 2010 eller 2011? Så mener tv-producenterne ikke at du skal have adgang til Netflix – hvert fald ikke fra start. Har du et 2012 eller nyere får du lov at lege med. Afhængigt af mærke er der adgang til forskellige streamingtjenesten. Billedkvaliteten afhænger af om Smart TV’et understøtter de rigtige komprimeringsformater og såkaldte ”adaptive streaming. Det gør 2010/2011 Smart TV typisk ikke, så her er du bedre tjent med en ekstern boks. Hvis du kigger efter Ultra HD-tv så vær opmærksom på, at tv’et skal understøtte HEVC for at streame 4K fra Netflix og VP9 for at streame 4K fra YouTube. Vi har ikke inkluderet Smart TV i skemaet i toppen. Se i stedet vores Smart TV guide.

  Betjening: Fjernbetjening eller med en app til iOS/Android. Android TV har også indbygget ”Chromecast”
  Pris: Tjek pris  Apple iPad tablet

  Smartphone/tablets

  Det er naturligvis muligt at hente apps til diverse streamingtjenester til smartphone og tablet, hvad enten der er tale om Apple eller Android. Windows Phone-ejere er ikke lige så godt dækket ind. Kvaliteten er god (i forhold til de relativt små skærme) og der bruges adaptive streaming, så kvaliteten automatisk tilpasses din internetforbindelse. Vær dog opmærksom på, at streaming æder batteriet rimelig hurtigt og pas på med at bruge f.eks. Netflix på 3G eller 4G, hvis du har dataloft på dit abonnement – for så løber du hurtigt tør for data.

  Betjening: Touch-skærmen og dine pølsefingre.
  Pris: Tjek pris  Del gerne dine erfaringer i kommentarsektionen herunder og hjælp os med at holde overblikstabellen opdateret.

  Se også guide til Smart TV
  Se også guide til streaming og apps
  Se også vores købsanbefalinger (TV, monitors, mediebokse)  Del på:


  Flere fokusartikler

  Best HDR TV

  Oversigt: Bedste HDR TV

  18 Aug 2017 | Torben Rasmussen, Rasmus Larsen |
  LG B7 OLED

  Status på HDR: Hollywood, TV, film, spil, biografer & formater

  17 Aug 2017 | Rasmus Larsen |
  Farang C More

  Interview: C More søsætter satsning på originalt indhold

  21 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
  Apple TV gaming

  Bedste spil til Apple TV

  28 Jun 2017 | Rasmus Larsen |
  Sony X800 UHD Blu-ray

  En status på UHD Blu-ray: Afspillere, film, Hollywood & formater

  09 Jun 2017 | Rasmus Larsen |
  YouSee 2017

  Interview: YouSee om fremtiden, tv-oplevelsen, 4K, eksklusivt indhold & platforme

  02 Jun 2017 | Rasmus Larsen |
  Viaplay 4K sport

  Viaplay streamer nu sport i krystalklar 4K-kvalitet

  03 May 2017 | Rasmus Larsen |
  Sport i TV

  Pristjek: Her får du mest sport for pengene

  02 Apr 2017 | Samlino |