Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#46151
Der ikke noget TV der har selve kortlæseren indbygget. Den skal altid købes ved siden af, idet den er specifik fra udbyder til udbyder og fra TV til TV. TVet har et CI slot, som kortlæseren skal indsættes i.

Kort fortalt, så skal der 3 komponenter til for at se digitalt TV direkte i fladskærmen:
- Et TV med MPEG2/4 dekoder til den pågældende standard (der vil være et CI slot bagi til kortlæseren)
- selve kortlæseren der købes hos enten udbyderen eller hos TV-forhandleren. Dette hedder et "CA" modul.
- dekoderkortet, som du får med abonnementet på digitalpakken
Af chbak22
#46209
Kan kvaliteten blive den samme ved anvendelse af kort som hvis man evt valgte en ekstern box (Zaptor eller Selector) og skærmen har MPEG4 og DVT-C
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#46216
Ja, det er præcist det samme signal du får ind, så du kan få samme kvalitet hvad enten du benytter en ekstern boks eller en intern dekoder. Du får dog ofte lidt mere funktionalitet med den eksterne boks, såsom "Video-on-demand" og evt. en HDD optager. En intern tuner vil ikke give dig mulighed for eksempelvis at købe betalingsudsendelser (det kunne være specielle boksekampe mv.).
Af Zap
#46232
yakken skrev:Ja, det er præcist det samme signal du får ind, så du kan få samme kvalitet hvad enten du benytter en ekstern boks eller en intern dekoder. Du får dog ofte lidt mere funktionalitet med den eksterne boks, såsom "Video-on-demand" og evt. en HDD optager. En intern tuner vil ikke give dig mulighed for eksempelvis at købe betalingsudsendelser (det kunne være specielle boksekampe mv.).
God pointe. Det gør fx YouSee opmærksom på på deres hjemmeside. Det sammen må formodes at blive tilfældet for Boxer-kunder. Går man efter sådanne funktioner bliver en indbygget digital tuner i tv'et jo egentlig overflødig, da man i en sådan boks både har de ønskede funktionaliteter og den krævede digitale tuner.
Jeg vil personlig helst undgå nogen form for bokse og har derfor hele tiden gået efter et tv med DVB-T MPEG4 tuner, men er da ved at blive i tvivl....