Debat om digitale tv-kanaler, HDTV og alt hvad der vedrører modtagelse af tv-signaler
Brugeravatar
Af Axlon
#247579 Der kører i øvrigt en tilsvarende tråd hos recorder.dk, hvor der er en der også har problemer med bland selv kanaler.
Her blev jeg opmærksom på at Yousee er gået over til QAM256 i stedet for QAM64, for at kunne presse mere data igennem på samme kanal.
Det betyder også at kravet til signalet og modtageren er noget højere.
Måske dit fjernsyn har problemer med at modtage QAM256.
Jeg går ud fra at Yousee teknikeren har checket dit signal ved dit TV.
Brugeravatar
Af HrJensen1
#247581
Axlon skrev:Måske dit fjernsyn har problemer med at modtage QAM256.


Enten virker tuneren eller også virker den ikke, når man snakker en frekvens midt i frekvensspektret. Om det har den ene eller anden modulation har ikke noget at sige inde i selve tuneren - men et 256QAM signal er mere følsomt for udefrakommende støj end 64.

Så igen - fejlen er ikke i tv'et men noget der går galt inden at det kommer til tv'et
Af tvnoobie
#247593 Tak for tilbagemeldingerne. Mit Samsung TV fra 2010 kan ikke vise SNR (Signal/Støj ratio). Jeg får dog mulighed for at tilkoble et andet fjernsyn, når jeg låner et af min bror. Kabel ombyttes også som forsøg.

Hvad angår indstråling fra router, så var det med et andet/gammelt kabel. Det nuværende kabel er Yousee-certificeret.

Hvad angår service-stil, så ser det ud til, at strategien er forskellig i Norge og DK. Det er det indtryk, man efterlades med.

Min konklusion på alle de fine kommentarer er, at det er en vanskelig fejl, som er svær at løse. Teknikerens forklaring er let, men næppe sandsynlig. Vi får se, om et andet fjernsyn kan tage kanalen på 458 MHz.
Brugeravatar
Af HrJensen1
#247604
tvnoobie skrev:Vi får se, om et andet fjernsyn kan tage kanalen på 458 MHz.


Man kan ikke altid regne med det, da der godt kan være marginale forskellige på tunerne i tv'et - selv på 2 helt ens modeller.

Men du får da i hvert fald en rettesnor - for hvis den heller ikke kan tage 458, så er den helt galt. Men det er ikke nogen 100% garanti for at tv er iorden eller ej