Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung 9-serie lancering – med danske priser - FlatpanelsDK

Samsung 9-serie lancering – med danske priser

26 Aug 2010 | Rasmus Larsen |

Nu lancerer Samsung 9-serien i Danmark. C9005 er en af verdens hidtil tyndeste og designmæssigt mest interessante serier af 3D LED-TV. Med kun 7,98 mm er det nye TV ikke bredere end en lillefinger, og i udviklingsprocessen har Samsungs designere hentet inspiration i den danske designkultur. Priser i bunden.

Dansk inspireret design - når less is more

Samsungs nye 3D LED-TV i 9-serien er et TV, der vækker opsigt for alle, der går op i design. Med kun 7,98 milimeter er TV’et verdens hidtil tyndeste 3D LED-TV. Den ultraslanke profil kombineret med et stilrent design i børstet stål giver 9 serien et elegant og enkelt udtryk, inspireret af den danske tradition for minimalisme og rene linjer i boligindretningen, siger Samsung.

Samsungs 9-serie
Samsungs 9-serie


Inspirationen fra den danske designtradition er ingen tilfældighed. Samsungs designere tager jævnligt på studietur til Danmark for at studere den unikke danske designkultur og opleve, hvordan danskerne indretter sig med design.

Samsungs 9-serie
Samsungs 9-serie


Dansk design er karakteriseret ved simplicitet, funktionalitet og mening, mener Samsung. Dette er blandt andet foreviget i danske design-perler som Ægget, Svanen og PH-lamper, for at holde os i møbelbranchen. Derfor havde Samsung også valgt at præsentere den nye ultratynde 9-serie i danske omgivelser i en bolig.

Samsungs 9-serie
Samsungs 9-serie


Samsung havde på præsentationen i dag medbragt en af de ansvarlige for design-fokuseringen, som kunne fortælle om satsningen. Samsungs designfokus, som gennem de seneste 5 år har hentet inspiration i Dansk designkultur har ført til mange fladskærme - blandt andet den hvide R8 serie fra tidligere år - og nu sidste og endelige kapitel i design-satningen i form af 9-serien.

Lækre detaljer, der fuldender designet

9-serien gør sig godt, både stående frit på sin fod eller monteret på væggen. Som en elegant detalje er alle stik og kontakter skjult på fodens bagside, hvilket giver 9-serien et rent udtryk, såvel forfra som bagfra. En anden lækker detalje er det indbyggede touch-tastatur, der ligger skjult i TV’ets fod og kommer til syne, når man fører hånden hen foran foden.

Samsungs 9-serie
Samsungs 9-serie



- ”Med andre ord – Samsung har med 9-serien skabt et TV, du ikke har lyst til at gemme væk i stuens fjerne hjørne. Samsungs nye design-ikon gør sig fortjent til at stå i centrum for hjemmets stil og indretning” siger Samsung.

Samsungs 9-serie
Samsungs 9-serie


En TV-oplevelse i verdensklasse

Udover et tiltalende ydre er 9-serien naturligvis også udstyret med Samsungs nyeste billedteknologier. 9-serien anvender også en ny unik fjernbetjening, 3D teknologi og LED backlight. Herunder er de væsentligtste punkter, som bør fremhæves rent teknisk.

  • En ekstra dimension med 3D
    9-serien har Samsungs nyeste 3D teknologi. 3D-funktionen giver ekstra dybde når du ser film, og 9-serien er desuden forberedt til TV-udsendelser i 3D, men kan allerede nu lave almindelige TV-programmer om til 3D takket være en unik Samsung funktion. Fx kan du opleve live sports-udsendelser i 3D selvom udsendelsen er i almindelig 2D. Og for videospils-entusiasten åbner 3D en helt ny verden, der i bogstaveligste forstand giver videospillet en helt ny dimension.

    Samsungs 9-serie
    Samsungs 9-serie viser også 3D


  • Kompromisløs billedkvalitet
    9-serien er udstyret med det Edge LED-teknologien, og en høj frekvens for billedopdatering, som skal sikre bløde og flydende bevægelser.

    Samsungs 9-serie
    Samsungs 9-serie fra siden


  • Genvej til internettet
    9-serien har også Samsungs seneste plaform for internet@TV, der er udstyret med genveje til de mange forskellige tjenester på nettet, som fx videoer fra YouTube. Internet@TV er desuden koblet op til applikationsbutikken Samsung Apps, hvor man kan downloade genveje og applikationer.

    Samsungs 9-serie
    Samsungs 9-serie på Facebook


    Herover ser du hvordan man også kan tilslutte sig Facebook.

  • Svanemærket og energibesparende
    9-serien er som Samsungs øvrige TV miljømærket med svanemærket. Svanemærket garanterer blandt andet et lavt energiforbrug, ingen brug af kviksølv og et mininum af miljø- og sundhedsskadelige kemikaler.

    Premium Touch-remote

    Et eksklusivt TV kræver en eksklusiv fjernbetjening.

    Samsungs Premium Remote
    Samsungs Premium Remote


    Med sine tre tommer store touchskærm er Samsungs fjernbetjening til 9-serien en lille revolution. Med fjernbetjeningen kan du ikke blot vælge kanaler og TV-indstillinger – den kan mere end det.

    Samsungs Premium Remote
    Samsungs Premium Remote


    Premium Touch-fjernbetjening viser også TV direkte på den lille skærm. Vha. Tv’et anden tuner, kan man se et program fra en ukodet kanal på fjernbetjeningens skærm, før det projiceres op på selve Tv’et.

    Samsungs Premium Remote
    Samsungs Premium Remote, kameraet rystede lidt da billedet blev taget


    Denne funktion spiller også sammen med DLNA, så du kan se billeder og video fra sidste ferie på fjernbetjeningens lille skærm, og udvælge hvad gæsterne skal se på den store skærm.

    Vi fik demonstreret flere af Touch Remotens funktioner og den fungerer ekstremt godt. Skærmen reagerer hurtigt og præcist med den trykfølsomme skærm, og navigeringen er til at gå til. Se blandt andet hvordan vi ser alle billederne fra den medieserver, der er opsat. Her kan vi bladre i billederne indledningsvis.

    Samsungs Premium Remote
    Samsungs Premium Remote


    Når vi vil se et billede, kan det projiceres op på den store skærm:

    Samsungs Premium Remote
    Samsungs Premium Remote


    Premium Remote-fjernbetjeningen medfølger til Samsung 9-serie, men kan også sælges separat og fungerer til både 7 og 8-serierne indenfor ”LED” og plasma, med den eneste undtagelse, at Tv-kiggeri på den Premium remote ikke er muligt.

    Samsungs 9-serie
    Samsungs 9-serie


    Priser og lancering

    9-serien kommer nu endelig til Danmark. Den lanceres i butikkerne fra oktober i 40, 46 og 55 tommer kaldet UE40C9005, UE46C9005 og UE55C9005.
    De vejledende priser er henholdsvis 23.000, 32.000 og 40.000 danske kroner.

    Læs også nogle af vores tidligere artikler om 9-serien i vores Samsung fladskærms-tema her.
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere overbliksartikler

    Oversigt: LG 2024 TV-skærme

    03 Apr 2024 |

    Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

    28 Mar 2024 |

    Oversigt: Panasonic 2023 TV

    24 Jul 2023 |