Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonCanal Digital satser på HDTV - FlatpanelsDK

Canal Digital satser på HDTV

17 Sep 2009 | Rasmus Larsen |

Vores store HDTV tema ruller! Vi bringer nyheder, anmeldelser og artikler og kigger nærmere på mulighederne der findes for HDTV og digitalt Tv på det danske marked. Følg vores store HDTV og Digitalt Tv Tema her

Canal Digital havde inviteret til pressemøde i de idylliske omgivelser ved Skuespilhuset i Det Kongelige Teater. Man ønskede at fortælle om udviklingen indenfor HDTV i Danmark samt de muligheder der findes og kommer. I samme anledning havde man inviteret DRs Tv-direktør Lars Grarup til at tale om DRs tre nye kanaler; DR Ramasjang, DR K og den nye spændende DR HD kanal.

Største HDTV udbud

HDTV og digitalt Tv er ikke det samme. Hvor digitalt Tv er Tv-signaler i almindelig opløsning, er HDTV signaler i langt højere opløsning, som giver bedre billedkvalitet samt muligheden for bedre lyd og surround lyd. Misforståelsen hersker desværre stadig i store dele af befolkningen, men HDTV er næste generation af Tv.

HDTV findes allerede i dag, og Canal Digital kan bryste sig af det største udvalg. Man startede allerede i efteråret 2005, hvor man lancerede den første HDTV kanal og i dag er man oppe på hele 13 HDTV kanaler lyder det.


Jens Arnesen, Direktør fortæller om HDTV


FlatpanelsDK fik en snak med Canal Digital og Jens Arnesen, administrerende direktør hos Canal Digital, omkring udsigterne for HDTV i fremtiden. Målet fra Canal Digital er, at man fortsat vil satse benhårdt på at lægge sig i front for HDTV. Ud over eksisterende HDTV kanaler, tilføjer man meget snart DRs nye HDTV kanal; DR HD, og flere vil komme til efterhånden.
Senest har man også lanceret Animal Planet i HD.

Canal Digital ønsker at være i front indenfor HDTV, og med udbuddet af 13 HDTV kanaler er Canal Digital også pt. størst. Selv i Canal Digitals mindste Tv-pakke til 99 kr./md. får man tre HDTV kanaler, hhv. Kanal 5 HD, TV2 Film HD og den nye DR HD, nævner Jens Arnesen, Direktør for Canal Digital.

Det betyder, at enhver kunde hos Canal Digital har mulighed for at se og opleve HDTV, og sådan skal trenden også være fremover. Der vil blive placeret flere HDTV kanaler i de mindre pakker på sigt og har man allerede adgang til en kanal i digital kvalitet, vil man hos Canal Digital samtidig få adgang til kanalen i HDTV kvalitet.
Læs mere om HDTV hos Canal Digital her: Canal Digital HDTV

DR HD
DRs nye HD kanal, DR HD


HDTV bliver stadig større i Danmark og med DRs HD satsning tror man på, at den danske befolkning for alvor vil få øjnene op for HDTV herhjemme. Lars Grarup afslørede desuden flere detaljer om DRs nye HD kanal og hvilke programmer den i første omgang vil indeholde. Mere herom i en senere nyhed.

Ny Multiroom løsning

Canal Digital tilbyder nu en ny multirums-løsning. Det bliver specielt relevant, når det analoge signal slukker eller blot for dem der vil have digitalt Tv og HDTV i flere forskellige rum.

Har man digitalt Tv og ønsker man det på flere Tv i rummet, kan det hurtigt blive en broget affære. Specielt når det analoge signal lukker efter 31. oktober 2009, vil mange mennesker skulle have foretaget ændringer, hvis de har antennesignal i soveværelset, børneværelset eller køkkenet.

Canal Digital Multiroom
Ny Multiroom løsning


Canal Digital ændrer derfor deres struktur for Tv i flere rum, som eksisterende kunder kan få nytte af, men også nye kunder, som står i en radikal ændret situation efter 31. oktober 2009.

Multiroom løsningen åbner op for at man kan få digitalt Tv og HDTV i op til 4 forskellige rum i huset. Omkostningerne ved etablering løber op i sølle 99 kroner, samt eventuelle udgifter til installation af nødvendigt udstyr.
Hertil kommer en halvårlig kortservice på 389 kroner pr. ekstra rum.

Herefter har man adgang til digitalt Tv og HDTV i op til fire forskellige rum i huset. Tv-pakken koster ikke ekstra og man får alle de samme kanaler i de ekstra rum, som man har i stuen. Man kan tilmed skifte kanal separat for hvert rum, så man ikke er afhængig af hvad der ses på stue-Tv’et, som det ellers hidtil har været tilfældet med mange multirums-løsninger.

HDTV fremover

HDTV er spået en stor fremtid og DRs HDTV satsning skal virke som driver for det danske marked. I takt med, at HDTV bliver mere udbredt, bliver den høje opløsning også nødvendig for trenden mod større skærme.

Før fladskærmens tid nogle år tilbage var 28-32 tommer almindeligt i stuen og for blot nogle år tilbage var 32” fladskærme mest udbredt. I dag er 40-42 tommer Tv mest udbredt i danskernes stuer og over de kommende år vil både 46 og 50 tommer skærme bliver mere almindelige ifølge prognoser.

Discovery HDTV
Discovery HD


I takt med denne udvikling, vil behovet for kanaler af bedre kvalitet også tiltage. Analoge signaler gør sig slet ikke godt på så store skærme og digitale kanaler kan også virke utilstrækkelige for 50-60 tommer skærme. HDTV er derimod den perfekte kompagnon.

Man forventer desuden, at HDTV vil blive drevet frem af store sportsbegivenheder som det kommende VM 2010 i fodbold i Sydafrika, OL og Tour de France.

Danmark er med på HDTV fronten, men halter stadig bagefter lande som England og USA. I England er der lige nu adgang til mere end 30 HDTV kanaler, mens man i USA samlet set kan få adgang til mere end 100 HDTV kanaler i dag.
Den britiske tv-kanal Sky forventer desuden, at alle englændere vil have adgang til HDTV ved OL i London i 2012, og denne udvikling smitter formentlig også af på Danmark over de kommende år.

Læs mere om Canal Digitals tv-pakker og HDTV her: Canal Digital HDTV

HDTV Tema

FlatpanelsDK starter i øvrigt snart et stort HDTV og digitalt Tv tema op, hvor vi kigger på HDTV, udbydere, fremtiden og meget mere. Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få HDTV Temaet direkte ind i din mailboks.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: LG 2024 TV-skærme

03 Apr 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Oversigt: Panasonic 2023 TV

24 Jul 2023 |