Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-simplicity.jpg"></div>Philips Simplicity City Apartment - FlatpanelsDK Philips Simplicity City Apartment">

Philips Simplicity City Apartment

20 Nov 2007 | Rasmus Larsen |

Philips havde inviteret til præsentation af deres nye Philips Simplicity City Apartment, som er beliggende i hjertet af København på H.C. Andersens Boulevard. Lejligheden er et projekt, som Philips for nyligt har søsat, som et eksempel på, hvordan Philips produkter kan integreres i et moderne og futuristisk hjem med nøgleordene ”Sense” og ”Simplicity” for øje.

Selve lejligheden bebos i dagligdagen af en familie på 3; mor, far og teenage søn. Simplicty Apartment danner således rammerne for en rigtig tilværelse og derfor er lejlighedens opbygning også anlagt som et hjem, frem for blot en fremvisning.

Rundturen i Philips Simplicity Apartment var uden tvivl en medrivende tur, så lad os prøve at tage læseren her med rundt i lejligheden.

Highslide JS
Entré


Som i ethvert andet hjem, kommer man først ind i en entré. Entréen er en smal gang, hvor Philips har installeret to former for lys. Langs panelet i venstre side sidder nogle sammensatte såkaldte kold katode rør (Cold cathode), som Philips kun for nyligt har taget med i deres portefølje af belysningsapparater. Du kender måske Cold Cathode udtrykket fra fladskærmsverdenen, da det er en sådan type variant, der lyser et typisk LCD panel op.

Fra loftet ses spot lamper, som lyser ned på højre væg.

Køkken

Entréen udmunder i køkkenet, som er åbent og rart.

Highslide JS
Køkken


Nederst langs skabene er installeret rækker af hvide dioder, som lyser ned mod gulvet. Det gav et interessant og anderledes look, og diodebelysning er noget Philips vil arbejde endnu mere med i fremtiden.

Highslide JS
Philips brødrister


Køkkenet er spækket med Philips produkter i form af kaffemaskine, brødrister, blender, køkkenvægt, el-koger m.fl.

Teenageværelset

Fra køkkenet går rundturen ind i versionen af et futuristisk teenagerværelse, som til en afveksling ikke lignede Jerusalems ødelæggelse. Ud over det var pænt og ryddeligt, havde det dog nogle spændende elementer, som den typiske teenager søn eller datter sikkert vil elske.

Highslide JS
Teenageværelse


Ambilight udgør en stadig stigende del af Philips Tv portefølje. Personligt har jeg godt bemærket springet over til PC verdenen da Philips benyttede IFA 2006 messen til at præsentere det. Men det er første gang jeg har set det i et egentlig hjem.
Teenager drengen havde nemlig et komplet spilsystem fra Philips, og man må sige, at det indbefattede flere nyskabende elementer.

Highslide JS
Philips spille-Pc


Bagerst ser man Ambilight enhederne, som er integreret direkte i højttalerne. Lyset styres efter billedet på skærmen efter samme princip, som på Philips Tv.

Skærmen som pryder skrivebordet er Philips nyeste sats i 22 tommer segmentet. Modellen hedder 220CW8FB og der er tale om en 5 ms skærm med indbygget USB port som ekstraudstyr.

Op til dette punkt har du sikkert også allerede bemærket de to cylinder-formede objekter der står på hver side af skærmen. Selv det til forveksling kan ligne to yderligere højttalere er det dog en helt anden form for underholdning.
De to objekter er blæsere - ikke så man kan blive frisket lidt op - men derimod blæsere er i interaktion med spillene på skærmen. I f.eks. et racerspil, som understøtter systemet, vil blæserne tiltage i blæsestyrke efterhånden som bilen kører hurtigere. Sjov lille feature, som vi dog ikke nåede at prøve.

Puden foran tastaturet er ikke placeret af hensyn til arbejdsergonomi, for igen har den en funktion i forhold til spillet på skærmen. Det er en form for ”ryste-enhed”, som aktiveres, når man eksempelvis – for at blive i bilgenren - kører over et bump på vejen.

Rundturen går ikke videre endnu, for den privilegerede teenager søn havde flere sjove effekter at glæde sig over. Bagerst i rummet stod en ret speciel lampe, som kan antage et utal af forskellige farver. Navnet er LivingColors og Philips angiver, at den har mere end 16 millioner farvekombinationer gemt bag det beskedne ydre. Philips har igen brugt LEDs, som generelt gik igen i mange af Philips nyeste produkter.

Highslide JS
Philips LivingColors


Kontrollen af lampen styres med en tilhørende fjernbetjening, som har navigeringsfunktion tæt beslægtet af de velkendte Ipods. Ved at dreje rundt på en trykfølsom skive, kan man således ændre lyset efter sin præference.

Drengen kan desuden lade sit tilflugtssted oplyse af en anden form for bemærkelsesværdig belysning, den såkaldte Origami. Løsningen kan individualiseres med kombinationer af kvadratiske, runde og rektangulære enheder, der kan placeres på pladen.

Highslide JS
Philips Origami


Philips Origami er igen et LED produkt, og ligesom rundturens LivingColors, kan Origami gengive lys i flere former og desuden programmeres direkte fra computeren efter behag.

Kontoret

Rundturen førte os videre til næste rum. Fra teenageværelse til den modernes tid nye praktiske delirium; hjemmekontoret.

Som overordnet emne for Philips Simplicity City Apartment er fortsat ”Sense & Simplicity”, og på kontoret er det ført ud i livet med fokus på arbejdslys og arbejdsforhold.

Lyset er en vigtig del af Philips virksomhedsgrundlag. Glødelampen er en af grundende til at Philips eksisterer i sin nuværende form i dag, og på trods af, at man bevæger sig mere og mere væk fra den aldrende glødelampe lysform, er belysning stadig et af Philips hovedområder.

Highslide JS
Philips Savio


Over skrivebordet hænger den såkaldte Philips Savio. Savio er dog ikke et ordinært kontorarmatur, for bag den kønne facade, har man inkorporeret et system der bygger på farvetemperatur.
Savios byggegrundlag roterer omkring en undersøgelse tilbage fra 2002, der påviser, at der i øjet findes en receptor der reagerer på lys og specielt farvetemperaturen af lys. Denne receptor er med til at påvirke produktionen af søvnhormonet melatonin (som gør os trætte og døsige) og stresshormonet kortisol (som gør os friske). Samtidig kan en farvetemperatur i lyset være med til at skærpe f.eks. koncentrationen eller kreativiteten, hvor Philips mener, at en varm farvetemperatur giver mennesket en øget kreativitet, mens en kold farvetemperatur kan øge vores koncentration

Af samme årsag føler man sig f.eks. træt og døsig om vinteren, hvor det er mørkt udenfor, og solen ikke trænger særlig meget igennem i løbet af døgnet.
Savio styres med en tilhørende fjernbetjening, men kan også kodes til Philips multifunktions-fjernbetjeninger.

Soveværelset

Hvis man nu går hen og bliver lidt træt her i de mørke efterårsdage, er middagslur en måske sagen. Den var der dog ikke tid til i Philips Simplicity Apartment for nu går rundturen til soveværelset, der med sine bløde og behagelige omgivelser nok mest er udført i den kvindelige ånd.

Highslide JS
Soveværelset


Soveværelset havde dog mange sjove detaljer, som du måske ikke bemærker ved første øjekast. Gennemslagskraftig er det lilla skær på bagvæggen dog, som brydes af et lidt atypisk smykkeskrin.
Effekten er lavet af dioder (LEDs) bag kommoden i RGB (rød, grøn, blå) farver. Man kan ændre farven ved at tilføje intensitet til en af de andre farver, men du kan også fornemme, hvordan farvernes blanding brydes af det træformede smykkestativ. Brydningen betyder, at skyggerne fremstår lidt mere blåligt og rødligt visse steder.

Til venstre for sengen, henne ved kommoden, kan du spotte hvad der ligner en lampe. Det er dog i virkeligheden et vækkeur. Igen tager Philips udgangspunkt i denne ekstra receptor, som findes i øjet, der reagerer på lys. De fleste kender vist det at vågne i takt med, at solen stiger op (med mindre du har meget mørke gardiner). Årsagen er ifølge Philips, at den førnævnte receptor i øjet kan opfatte lys gennem øjelåget og fordi mennesket lige fra deres oprindelse har levet efter solens døgnrytmer, reagerer kroppen ved at vågne, når solen begynder at stige op.

Highslide JS
Philips Wake-Up Light


Vækkeuret benytter denne effekt og begynder at lyse langsomt op en halv time før du har angivet du står op. Efterhånden som lyset bliver kraftigere, er det meningen din krop skal ”forberede” sig på at vågne og endeligt vågner når lysintensiteten på vækkeuret topper. Og hvis det ikke får dig op bliver du mødt af enten fuglekvidder eller havbrusen.

Om det virker, må vist komme an på en prøve, men det lyder da imponerende. Vækkeuret har fået navnet Wake-Up Light.

Vi bliver i soveværelset lidt endnu. Ikke fordi vi skal til at sove, men fordi Philips har installeret en lille diskret feature langs sengens nederste kant. Det er nogle diskrete diode lys, hvor der er tilhørende sensorer. Sensorernes funktion er at opfatte bevægelse, så når du står op om natten for at finde toilettet, tændes der automatisk lys under sengen. Efter kort tid, hvor sensorerne ikke er blevet aktiveret, slukker lyset desuden igen.
Det gør det let og bekvemt at besøge toilettet om natten uden at skulle tænde kraftigt og skærende lys og uden at vække sidemanden eller sidekvinden.

Stuen

Da det endnu ikke er blevet mørkt, behøver sensorerne ikke tænde lyset for at føre os ind i stuen. Stuen/spisestuen er nemlig næste stop på rundturen.
Og nu skal vi til noget af det mere interessante i Flatpanels.dk’s interesse, nemlig Philips nye Aurea skærm, som også netop er anmeldt her på siden.

Highslide JS
Philips lysopsætning


Stuens bagvæg er som skabt til et vægmonteret Tv. Alle kabler løber inde i væggen og Tv’et hænger uforstyrret og enkelt på væggen – om end en smule for højt.

Highslide JS
Philips Aurea


Aurea er Philips ultimative skærm i øjeblikket og med et prisskilt på 35.000 for en 42 tommer skærm, har Philips lagt massivt fokus på deres Ambilight teknologi. Denne gang belyses ikke kun bagvæggen af Ambilight, men inde i selve rammen har man indbygget et stort antal dioder, som bidrager til Ambilight effekten.

Det var et smukt og elegant setup og jeg må nok indrømme, at omgivelserne i Philips Simplicity City Apartment er mere velegnede til det anderledes look, som Philips Aurea lægger for dagen.

Under Aurea har du sikkert allerede spottet, hvad der leverer musikken og lyden. Det er et af Philips anlæg, som har den behagelige feature, at det kan streame musik trådløst rundt i hjemmet. Ja, der var faktisk et anlæg i alle huset rum, selvom det ikke er nævnt før nu.
Musikken lægges ind på de indbyggede harddiske som sidder i husets anlæg, og derefter har man mulighed for at høre det overalt i hjemmet. Det betyder: ingen kabler; ingen fysiske medier som skal skiftes; og let og bekvem styring overalt i huset.

Highslide JS
Philips Digital PhotoFrame


På den modsatte væg i stuen, hang et utal af fotografier og malerier. Blandt de mange billedrammer hænger dog også to bemærkelsesværdige objekter. Det er billedrammerne i henholdsvis hvid og rød, som hænger nederst i venstre og højre side.
Dette er Philips Digital PhotoFrame, som automatisk laver et diasshow med alle feriebillederne, der ellers bare ligger på computeren og sjældent bliver kigget igennem.

Med de ord vil jeg gerne afslutte rundturen i Philips Simplicity City Apartment, som har været interessevækkende og har givet masser af inspiration. Philips har således givet deres bud på hvordan fremtidens lejlighed ser ud og hvordan man integrerer elektronikkens mangfoldige egenskaber på simpel vis i moderne omgivelser.

Highslide JS
Terrasse

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: LG 2024 TV-skærme

03 Apr 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Oversigt: Panasonic 2023 TV

24 Jul 2023 |